Uzun, tek bip sesi ve kapanma sorunu

Bu sorun nasıl meydana geldi. Herhangi bir çevre birimi bağladınız veya driver kurdunuz mu? Tek uzun bip anlamı RAM ile ilgili oluyor. Bilgisayara bağladığınız tüm çevre birimlerini çıkartıp RAM slotunuzu kontrol edin. Toz vb. şeyler var ise uzaklaştırıp tekrar yerine takın. Eğer 2'den fazla RAM slotunuz varsa bunlara takarak deneyiniz. Doğru takıldığından ve yeni bir RAM eklediyseniz uyumlu olduğundan emin olunuz.
 
Merhaba,
Uzun yıllardır evde duran dizüstü bilgisayarımda böyle bir problem meydana geldi. Senede 1 içini açıp temizleyip macun yenileyen biriyim. Ne olduysa zaten bu en son yaptığım temizlikte oldu. Bilgisayarın RAM, CPU ve GPU soketlerine dikkatli bir şekilde davranmama rağmen bilgisayarım açıldıktan 2-3 saniye sonra saniye başına bir bip sesi çıkarmakta. Bu sesi çıkarırken fan hızını yükseltmekte ve Windows (7) açıldıktan 10 saniye sonra kendini zorla kapatmakta. Eğer vaktim olsaydı CoreTemp'ten sıcaklık değerine bakacaktım ancak böyle bir şey mümkün değil. Dediğim gibi halihazırda ısınan bir CPU yok ve ekran da geldiğinden GPU kaynaklı bir problem gözlemlemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Bilgisayar Casper Nirvana W765SUN 2010 yapım. Bu dizüstü bilgisayarı kurtarmam gerçekten elzem.
 
Fan sorunu. Ayni problem bir müşterim tarafımdan bana ulaştırıldı. Fan dönmüyor. Nitekim cihaz ya fana yeterli gerilimi uygulayamıyor ya da fanda bir sertleşme donma mevcut. Benim sorunumda fan değiştim. Ancak yine de sorun çözülmedi.
 
Arkadaşlar RAM slotlarını değiştirdim, birini taktım derken bütün kombinasyonları denedim, BIOS'tan değiştirmediğim ayar kalmadı. En sonunda W76xSun için BIOS'u denediğimde USB'yi boot etmeden kendi kendine direkt olarak kapanıyor. Bu arada BIOS'tan çıkan ses üreticiye göre değişmekte, yani benimki American Megatrend Inc. ise bu bahsedilen "Beep!" sesi overheating, Phoenix BIOS'ta ise RAM uyarısı olabilir. En garanti yöntem duyduğunuzdan ziyade LED'lerin hangi aralıklarla yanıp söndüğüdür. Bunun yanında fanını değiştirdiğimde de bir değişiklik gözlemlemedim, zaten bilgisayar eskiyse fan etiketinin altındaki iki küçük delik kısmına 1-2 damla yağ damlatıverin fan sesi de azalıyor.
Uzun lafın kısası denemediğim yol, yapmadığım küçük masraf kalmadı diyebilirim. Şu an elimde olanlar bitik termal macunum ve parçası satılmayı bekleyen eski bir Casper laptop 😄 Yol yakınken yeni bir bilgisayar için para biriktirin derim.
 

Geri
Yukarı