Uzun vadeli döviz yatırımı fiziki mi, bankadan mı yoksa kripto borsasından mı yapılmalı?

leagyrosix

Picopat
Aldıktan sonra en az 5-6 ay unutmayı düşündüğüm bir döviz miktarı var. (Euro ya da dolar) Malumunuz hükümetimiz her gün yeni bir yasa kural çıkarıyor. Herkesin dilinde ise "sermaye kontrolleri gelecek" sözleri var. Bu durum devlet/özel bankalardaki döviz hesaplarına kısıtlama, limit vb şeyler getirebilir. (belki halihazırda vardır onu bile bilmiyorum sadece fiziki altınım mevcut yüklü bir miktarda)

Siz olsanız döviz bürosundan alıp evinizde fiziki mi bulundururdunuz? Bankacılık işlemleriyle mi alırdınız? Bu ikisinin sıkıntılı durumlarda al/sat hızları tamamen zıt ama bankanın döviz bürosundan çok da farkı yok çünkü geçen sattırmamışlardı :D (2021'deki efsanevi KKM olayı)

Yoksa kripto borsalarından USDT TETHER, USDC Coin şeklinde mi alırdınız? Burada makas ve komisyon avantajları var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüklü ise tek bir yerde tutmam biraz orada biraz burada şeklinde yaparım çünkü kripto borsaları da yüzde 100 güvenli değil hatta USDT de. Eviniz çok çok güvenlikli değilse orası da bir yere kadar. Banka bence daha iyi gibi duruyor yada dediğim gibi bölünebilir.

Döviz büroları eskiden avantajlıydı diye biliyorum şimdi bankalardan bile daha kötü.

USDT döneme göre bitcoinin durumuyla alakalı doların altına veya üzerine çıkabiliyor. Bir de ileride borsalarla ilgili bir durum oluşursa çekim yaparken ekstra vergi veya başka sıkıntılar da oluşturabilirler. Bu yüzden benim ilk tercihim banka olurdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı