Uzun Vadeli Oyun Bilgisayarı

• Konuyu başlatan Mert Ercan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 4.574
Dostum ben zaten OC yapamazsın demedim sana. Ramlerin OC ile 2400 Mhz'e çıkabilir. Zaten ikinci linkteki grafikte belleklerin data okuma ve yazma hızları gösteriliyor. Bunlar da yüksek 1600Mhz'e göre evet. Ancak senin işlemcin en fazla 1600Mhz'e kadar belleklerle konuşacak daha üst hıza çıkamayacak. Burada da bakarsan 1333/1600Mhz aralığını gösterir.

Belleklerin okuma/yazma hızı ve işlemciyle olan iletişimi aynı şey değil diye düşünüyorum.

Ha bildiğim şeylerin dışında şeyler bilen veya mantık yürütecek arkadaşlar var ise yorum yapsın lütfen. Ben seni de yanlış yönlendirmek istemem ama yanlış bildiğimiz şeyleri de düzeltelim eğer öyleyse.
Legohouse'dan alıntıdır;
GSKill TridentX 2400MHz or 2133MHz or even 2800MHz memory should work great with your CPU and Mobo.
Kendisi kaynak olarak belirttiğim sitede "Memory Master" rütbesini almış, sanırım sizin bildiğinizi düşündüğünüzden daha iyi biliyordur, teşekkürler...

Kaynak

Teknoloji uçup gidiyor. Adama 1 sene bekle diyorsunuz da, o zamanda daha iyisi çıkacak. Yani dediğiniz mantıkta hiç bir zaman sistem alamayacak. Her sn teknoloji ilerliyor. Beklemek anlamsız. Al gitsin.

Alperen'e Katılıyorum.
Teknoloji ilerliyor.
Allah'ın izni ile bir sıkıntı çıkmaz ise en geç eylüle kadar parçaları almaya başlayacağım, peki 1050watt çok mu yoksa yeterli mi? elektrik faturasını patlatmayalım :D

Arkadaşlar yavaş yavaş almaya hazırlanıyorum sistemi, Anakart, işlemci, ekran kartı ve kulaklığı yurt dışından alacağım, orada bir tanıdığım var o alacak Almanyada, garanti falan onun üzerine olup o bana göndericek böylece herhangi bir sorun olmayacak, her neyse ufak bir sorum vardı sistemde ufak tefek düzenlemeler yapıyorum yukarıda yazdığım gibi sadece o parçaları dışarıdan alacağım, fiyat farkının en yüksek bir şekilde görüldüğü parçalar bunlar ve gümrüğe takılma ihtimalini düşürmek için böyle bir şey yapıyorum, soruya gelince;

MSI Z87-G45 anakartı alacağım gd65 yerine çünkü ebay.de'de bundle olarak işlemciyle birlikte satılıyor ve tek olarak almaya kalktığında yaklaşık 200 euro kadar bir oynama oluyor, işlemci i7-4770k ram, monitor, ssd, kasa, işlemci soğutucusu ve güç kaynağını türkiyeden alacağım, bu yüzden fiyat araştırması yapıyordum karşıma Corsair Vengeance 16GB (4x4) 1866mhz CL9 ram çıktı, sizce 2x8 mi almalıyım yoksa 4x4 mü almalıyım yoksa iki şekildede aynı verimi mi verir?

Teşekkürler, konu güncellenecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygun, ama 16GB RAM gereksiz. 8GB Ram yeter de artar bile. 16GB istiyorsan bu RAM'i al. . Gittigidiyor OEM ürünleri almak için uygun bir yer değil bence.

Not: Geç cevap verdiğim için kusura bakma :)
PayPal ile ödeyeceğim için Vatan'a bakmıyorum, CL9 ile CL10 arasında da araştırdığım kadarıyla benchmark testleri dışında bir fark göremeyiz. Herneyse soğutucuyu değiştirdim ve hatta yarı fiyatına bulduğum için böyle bir şey yaptım, gittigidiyor (ebay) olduğu için herhangi bir risk'i yoktu, ürün yazıldığına göre sıfır, adıma garantili eğer aksi çıkarsa ürünü iade edebileceğim için hiç düşünmeden aldım.

085a512f416d1c9cde1758397fe6f4c7.png

Dilerim ki sıkıntı çıkmaz, h80i gerçekten güzel bir soğutucu :D (ek olarak yurtdışından bile ucuza gelmiş oluyor :D) Diğer parçalarıda alacağım Allah'ın izniyle bu hafta herhangi bir aksilik çıkmaz ise.

---Güncelleme
Arkadaşlar bana bir de monitör önerisinde bulunurmusunuz 500-600 liraya kadar? Ben ASUS VX238H düşündüm ama ne kadar iyidir bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme, evet satıcı ürünü biraz geç kargoladı ama bilgisayarımın ilk parçası olarak sıvı soğutmayı almış bulunmaktayım, hemde sadece 160 liraya :D :D (Corsair Hydro H80i)
22082013283.jpg

En kısa sürede diğer parçalarıda almak dileğiyle, ek olarak bir sürü yere sordum ama Türkiye de MSI N780 Twin Frozr bulamıyorum, yardımcı olabilecek arkadaş var mı satan bir yer biliyorsa falan?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı