Uzun yıllar kullanılabilecek hazır sistem önerisi

SemihOyuncuYT78

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 sistem alırsanız daha iyi olur ileride sadece ekran kartını güncellersiniz.
Uzun yıldan kastettiğiniz 1080p oyun için ise 4060 ti yaklaşık 5 yıl kadar götürür. Daha uzun yıllar götürsün istiyorsanız 4070 Ti veya 4070 Ti Super ve üstüne bakabilirsiniz.
O yüzden bütçenize göre önereceğim sistem;
Soğutucu;

Soğutucu ekleyip bunu alabilirsin. Konuda attığın her sistemde bir eksi var.

Soğutucu ekleyip bunu alabilirsin. Konuda attığın her sistemde bir eksi var.

Hocam 16 GB ekran kartı olmaz mı en fazla 30k bütçe var jestream gibi ekran kartlar ucuz oluyordu olmaz mı hocam.

DDR5 sistem alırsanız daha iyi olur ileride sadece ekran kartını güncellersiniz.
Uzun yıldan kastettiğiniz 1080p oyun için ise 4060 Ti yaklaşık 5 yıl kadar götürür. Daha uzun yıllar götürsün istiyorsanız 4070 Ti veya 4070 Ti super ve üstüne bakabilirsiniz.
O yüzden bütçenize göre önereceğim sistem;
Soğutucu;

Hocam 16 GB ekran kartı olmaz mı RTX 4060 Ti bütçe maksimum 30k.

Hocam 16 GB ekran kartı olmaz mı en fazla 30k bütçe var jestream gibi ekran kartlar ucuz oluyordu olmaz mı hocam.

Hocam 16 GB ekran kartı olmaz mı RTX 4060 Ti bütçe maksimum 30k.
4060 Ti 16 GB versiyonu 1080p için gereksiz. 2k için veya daha uzun ömürlü istiyorsanız 4070 alın veya 4060 Ti 8 GB alın ileride ekran kartı güncellersiniz. O da bütçenizi aşıyor.

4060 Ti 16 GB versiyonu 1080p için gereksiz. 2K için veya daha uzun ömürlü istiyorsanız 4070 alın veya 4060 Ti 8 GB alın ileride ekran kartı güncellersiniz. O da bütçenizi aşıyor.

Merhaba hocam 16 GB VRAM derken yani ilerideki oyunları bilemeyeceğiz belki 3 yıl sonra 14 GB VRAM'li oyunlar gelecek ondan dolayı 16 GB VRAM olsa da kafamı rahatlatıp oyun oynasam @Caner Uncu hocam sizce olmaz mı 30k ya.

Merhaba hocam 16 GB VRAM derken yani ilerideki oyunları bilemeyeceğiz belki 3 yıl sonra 14 GB VRAM'li oyunlar gelecek ondan dolayı 16 GB VRAM olsa da kafamı rahatlatıp oyun oynasam @Caner Uncu hocam sizce olmaz mı 30k ya.
Dostum VRAM konusunu benzin olarak düşünebilirsin. Senin araban olsun ama benzinin yoksa araba çalışmaz. Eğer ilerleyen yıllarda çıkan oyunları ekran kartın ultrada oynatmıyorsa doğal olarak VRAM kullanamıyorsun. İsterse 30 GB VRAM olsun bir önemi kalmıyor. Ekran kartının kas gücü daha ön planda oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Dostum VRAM konusunu benzin olarak düşünebilirsin. Senin araban olsun ama benzinin yoksa araba çalışmaz. Eğer ilerleyen yıllarda çıkan oyunları ekran kartın ultrada oynatmıyorsa doğal olarak VRAM kullanamıyorsun. İsterse 30 GB VRAM olsun bir önemi kalmıyor. Ekran kartının kas gücü daha ön planda oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Hocam iyide bazı oyunlar mesela ekran kartı 2 GB diyelim oyun 4 GB VRAM istedi VRAM yetersiz hatası diyor devam et tıklayınca maşallah oyun oyun değil Doom en az çözünürlük oyununa geçiyor çok saçma oluyor sonraki oyunlarda sıkıntı olmaz giderim düşük ayarlar açarım yeter ki şu VRAM hatasını almayayım 128MB VRAM'den 12 GB'a geçmek istiyorum o sıkıntıyı o sinir olduğum sıkıntıyı artık görmek istemiyorum anlatabildimmi hocam :D

Hocam iyide bazı oyunlar mesela ekran kartı 2 GB diyelim oyun 4 GB VRAM istedi VRAM yetersiz hatası diyor devam et tıklayınca maşallah oyun oyun değil Doom en az çözünürlük oyununa geçiyor çok saçma oluyor sonraki oyunlarda sıkıntı olmaz giderim düşük ayarlar açarım yeter ki şu VRAM hatasını almayayım 128MB VRAM'den 12 GB'a geçmek istiyorum o sıkıntıyı o sinir olduğum sıkıntıyı artık görmek istemiyorum anlatabildimmi hocam :D
Tamam hocam ben de size diyorum ki 4060 Ti 8 Gb ile 16 Gb arasında pek bir fark yok alacaksanız 4070 alın veya daha üst modellerine bakın. 4060 Ti 16 Gb aldınız diyelim ilerleyen yıllarda oyunları ultraya alamadığınız zaman paranız çöpe gitmiş olacak çünkü VRAM kullanamayacaksınız. 1080p oyunlar için şu an 8 GB VRAM yeterli 16 GB VRAM almanıza boşu boşuna gerek yok. 2k düşünüyorsanız 4070 Ti veya 4070 Ti Super alabilirsiniz güçlü karttır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı