Uzun yolda ekran kartını sökmek gerekir mi?

mert alkın

Decapat
Bilgisayarımı 3-4 ay önce aldım ve ekran kartımı anakart zarar görür diyerek ayrı bir kargoyla göndermişlerdi. Şimdi aracımla 500-550 kilometre yol yapacağım ekran kartı mı sökmeme gerek var mı? Anakarta zarar verir mi sökmezsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart değil de ekran kartının PCI-E bağlantısı kırılabilir. Günümüz anakartlarında PCI-E slotu zırhlandığı için kolay kolay zarar görmüyorlar. Uğraşmak lazım kırılması için. Eğer kule tipi soğutucu varsa onun da çıkarılması gerekli çünkü soğutucunun ayakları kırılabilir.

Anakart değil de ekran kartının PCI-e bağlantısı kırılabilir. Günümüz anakartlarında PCI-e slotu zırhlandığı için kolay kolay zarar görmüyorlar. Uğraşmak lazım kırılması için. Eğer kule tipi soğutucu varsa onun da çıkarılması gerekli çünkü soğutucunun ayakları kırılabilir.

Abi vallahi yap dediniz yaptım ekran kartı takmayı çıkarmayı bilmiyordum youtubeden baka baka yaptım inşallah bir şeyi kırmamışımdır.

Şimdi aracımla 500-550 kilometre yol yapacağım ekran kartı mı sökmeme gerek var mı? Anakarta zarar verir mi sökmezsem?

Eğer küçük, tek fanlı ve hafif bir ekran kartıysa sökmeye gerek yok. Bir şey olmaz. İki ya da üç fanlı bir ekran kartı ise sökmenizde yarar var. Aslında kendi arabanızla gidecekseniz sorun olmaz. Kasayı dikkatli ve düzgün bir şekilde taşırsanız PCI-Express yuvası kırılmaz.

Eğer küçük, tek fanlı ve hafif bir ekran kartıysa sökmeye gerek yok. Bir şey olmaz. İki ya da üç fanlı bir ekran kartı ise sökmenizde yarar var. Aslında kendi arabanızla gidecekseniz sorun olmaz. Kasayı dikkatli ve düzgün bir şekilde taşırsanız PCI-Express yuvası kırılmaz.

2 Fanlı ekran kartım var o yüzden söktüm ki aldığım günden bu yana PCI-e kablosu dururken dahi kırılacak gibi hissediyorum sadece kasa değil monitörümü de götürüyorum o yüzden birini tutsam aklım birinde kalırdı söktüm ben de YouTube'den izleye izleye takarız geri inşallah ☺

Ufak iken FX8350 işlemcili bir sistemim vardı, işlemci soğutucusunun kelepçesi çıkmadığı için yolda da çıkmaz nasılsa diye koymuştum kutuya. Ankara'dan İstanbul'a gelene kadar kelepçe anakartı parçalamıştı, hatta işlemciyi de sökmüş 8 9 ayağı sokette bırakmıştı.
Çıkart kartı, pişman olma :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı