Arkadaşlar elimizde bayağı eski bir PC var ve uzun zamandır bunu açmadık, PC de şu an dağınık ama toplayacağız ondan önce sizden birkaç öneri almam gerek.
Sistemi kısaca belirteyim:
Intel Core 2 Duo e8400.
ATI Radeon X1650.
Gigabyte EP35C DS3r.
1x1 Kingston.
ASUS E500 300W PSU.
PC de VGA 16pin var HDMI bilmiyorum.
Monitör alacağız şu anlık yok.
Temizlik falan yani bilmiyorum yapılması gereken çok şey vardır elbet monitörü cuma bakacağız, açıldıktan sonra da ne yapmam gerektiğini de anlatırsanız sevinirim. Aşka bir soru veya merak ettiğiniz bir şey varsa buyurun söyleriz.
Termal macunlar kurumuştur havalarda sıcak yük altında kapanma, reset durumları olabilir yani ilk önce güzel bir termal bakım ve kasa temizliği şart gibi. Windows 10 kurma bence kasar o sistemde, Win 8.1 veya 7 kur. Sistemi toplayıp açtığında buraya beni etiketle performans ve optimize ayarı çekeriz.
Termal macunlar kurumuştur havalarda sıcak yük altında kapanma, reset durumları olabilir yani ilk önce güzel bir termal bakım ve kasa temizliği şart gibi. Windows 10 kurma bence kasar o sistemde, Win 8.1 veya 7 kur. Sistemi toplayıp açtığında buraya beni etiketle performans ve optimize ayarı çekeriz.
Abi PC de biraz sorun var da en temeli saat tarih sıfırlanması aşırı kasma ve büyük ihtimalle HD Tune test yaptığımda HDD yüksek hasarlı çıkacak. PC de de Windows 7 Ultimate 64 Bit vardı.
Abi PC de biraz sorun var da en temeli saat tarih sıfırlanması aşırı kasma ve büyük ihtimalle HD Tune test yaptığımda HDD yüksek hasarlı çıkacak. PC de de Windows 7 Ultimate 64 Bit vardı.
Tarih ve saat sıfırlanıyorsa Anakart BİOS pili bitmiş olabilir saatçilerde filan o piller satılıyor ucuz 3-5 TL bir şeydir. HDD sağlıklı değilse zaten yeni HDD şart sıfıra bir tane minimum 320 GB al fazla bütçen yok ise 2. el al. Sistemi açtığında oyun optimizasyonu, gereksiz hizmetleri kapatma, HPET kapatma gibi konularda yardımcı olurum.
Tarih ve saat sıfırlanıyorsa anakart BIOS pili bitmiş olabilir saatçilerde filan o piller satılıyor ucuz 3-5 TL bir şeydir. HDD sağlıklı değilse zaten yeni HDD şart sıfıra bir tane minimum 320 GB al fazla bütçen yok ise 2. el al. Sistemi açtığında oyun optimizasyonu, gereksiz hizmetleri kapatma, HPET kapatma gibi konularda yardımcı olurum.