Gigabyte GTX 1080 Windforce 8GB OC GDDR5X 256Bit N
Anakart
MSI B450 Tomahawk
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 Six-Core Processor 3.20 GHz
Merhaba, geçen gün V Rising aldım oynamak için açtığımda büyük bir hüsranla karşılaştım. 20 FPS alıyorum oyundan. Bunun nedeni ne olabilir? Sistem özelliklerimi yazayım buraya hemen:
Artı olarak bi' tane işlemci soğutucu kullanıyorum. Bu sistemin bu oyunu kaldıramayacak kadar kötü olduğunu düşünmüyorum nedeni ne olabilir? RAM yükseltmesine mi gitmeliyim acaba?
Merhaba, geçen gün V Rising aldım oynamak için açtığımda büyük bir hüsranla karşılaştım. 20 FPS alıyorum oyundan. Bunun nedeni ne olabilir? Sistem özelliklerimi yazayım buraya hemen:
Artı olarak bi' tane işlemci soğutucu kullanıyorum. Bu sistemin bu oyunu kaldıramayacak kötü olduğunu düşünmüyorum nedeni ne olabilir? RAM yükseltmesine mi gitmeliyim acaba?
Yok be Dying Light 2 oynuyorum bu aralar akıcı muazzam Full ayarlarda ya. RDR2 oynadım high ayarlar sıkıntısız çalıştı. Bende oyunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Ama Steam incelemelerine bakıyorum adam 1050ti'im var sıkıntısız oynadım diyor anlamadım ya.
O da sorun olur. Çözünürlük düştükçe işlemciye daha çok yük biner. RAM tek kanal olduğu için işlemciye destek olamıyor. Dolayısıyla işlemci GTX 1080'in hızına yetişemeyip darboğaz oluyor. Ayrıca 8 GB RAM miktarı aşılırsa fazla FPS drop olur. İlk olarak 8 GB RAM alman gerekir. Elindekinin aynısını almalısın. Bunu almadan bu sorun çözülmez.