V Rising R5 1600 ve GTX 1080 sistemde 20 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Kawa03

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG 8GB 3200mhz DDR4
Ekran kartı
Gigabyte GTX 1080 Windforce 8GB OC GDDR5X 256Bit N
Anakart
MSI B450 Tomahawk
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 Six-Core Processor 3.20 GHz
Merhaba, geçen gün V Rising aldım oynamak için açtığımda büyük bir hüsranla karşılaştım. 20 FPS alıyorum oyundan. Bunun nedeni ne olabilir? Sistem özelliklerimi yazayım buraya hemen:

İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 six-Core Processor 3.20 GHz.
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1080 Windforce 8 GB OC GDDR5X 256bit NVIDIA DX12.
RAM: Adata XPG 8 GB 3200MHz DDR4.
Anakart: MSI B450 Tomahawk.

Artı olarak bi' tane işlemci soğutucu kullanıyorum. Bu sistemin bu oyunu kaldıramayacak kadar kötü olduğunu düşünmüyorum nedeni ne olabilir? RAM yükseltmesine mi gitmeliyim acaba?

Son düzenleme:
Oyunu oynarken bilgisayarın da neyin zorlandığını anlamak lazım işlemci mi disk mi Gpu mu yoksa daha çok fps alman lazum bu sistemle.
Valla anlamadım ya böyle bir sistemle ben rdr2 açtım sorunsuz oynadım high ayarlarda bu V Rising'de neden böyle oldu en ufak bir fikrim bile yok.

Merhaba, geçen gün V Rising aldım oynamak için açtığımda büyük bir hüsranla karşılaştım. 20 FPS alıyorum oyundan. Bunun nedeni ne olabilir? Sistem özelliklerimi yazayım buraya hemen:

İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 six-Core Processor 3.20 GHz.
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1080 Windforce 8 GB OC GDDR5X 256bit NVIDIA DX12.
RAM: Adata XPG 8 GB 3200MHz DDR4.
Anakart: MSI B450 Tomahawk.

Artı olarak bi' tane işlemci soğutucu kullanıyorum. Bu sistemin bu oyunu kaldıramayacak kötü olduğunu düşünmüyorum nedeni ne olabilir? RAM yükseltmesine mi gitmeliyim acaba?
Hangi oyun düzenleme: görmedim v rising miş

Hangi oyun düzenleme: Görmedim V Rising miş.

Bir bilginiz var mı ya kafayı yemek üzereyim boss fightına girince oyun 5FPS'e düşüyor inanılmaz bi'şey :D

Oyunu oynarken bilgisayarın da neyin zorlandığını anlamak lazım işlemci mi disk mi GPU mu yoksa daha çok FPS alman lazum bu sistemle.

Bunu nereden anlayabilirim acaba?

İlk olarak aynı RAM'den 8 GB daha alarak dual yapman gerekir. Sonrasında oyunları 1080p ultrada oyna. Düşük ayarlarda darboğaz olabilir.

O oyun sıkıntılı diye biliyorum.😅

Başka oyunlarda da böyle mi aga.

Yok be Dying Light 2 oynuyorum bu aralar akıcı muazzam Full ayarlarda ya. RDR2 oynadım high ayarlar sıkıntısız çalıştı. Bende oyunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Ama Steam incelemelerine bakıyorum adam 1050ti'im var sıkıntısız oynadım diyor anlamadım ya.

İlk olarak aynı RAM'den 8 GB daha alarak dual yapman gerekir. Sonrasında oyunları 1080p ultrada oyna. Düşük ayarlarda darboğaz olabilir.
aslında monitorum1440x900 çözünürlüğü destekliyor bi' tek. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi?

aslında monitorum1440x900 çözünürlüğü destekliyor bi' tek. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi?
O da sorun olur. Çözünürlük düştükçe işlemciye daha çok yük biner. RAM tek kanal olduğu için işlemciye destek olamıyor. Dolayısıyla işlemci GTX 1080'in hızına yetişemeyip darboğaz oluyor. Ayrıca 8 GB RAM miktarı aşılırsa fazla FPS drop olur. İlk olarak 8 GB RAM alman gerekir. Elindekinin aynısını almalısın. Bunu almadan bu sorun çözülmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı