V-Sync Açıkken FPS Düşme Sorunu

RedComandante

Megapat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi, V-Sync açtığım zaman (Bütün oyunları V-Sync açık olarak oynadığımı belirteyim) fareyi hareket ettirdiğim zaman 60 kareden birden bire 30 40 karelere kadar düşme meydana geliyor.

Bu sorun ile ilk defa karşılaşmadım ve farklı oyunlarda da aynı sorunu yaşadım ve az sonra video atarak sizlere de göstereceğim.

Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun genellikle oyun içerisindeki efektlere bakarken oluyor, araştırmayı denedim fakat hiç bir sonuç bulamadım.

İlgilenip çözüm üretebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek fikrim yok ama oyunun kendi optimizasyonundan kaynaklanıyor olabilir. Örneğin ben de Serious Sam oyununda bu sorunu yaşıyordum tek çözümü V-Sync kapatarak buldum.

V-Sync zaten kırılmayı engelleyen özellik değil mi? Monitörünüz 60 fps'i destekliyorsa bu düşüş normal diye biliyorum tabi ki uzman arkadaşlar konuya el atmadan emin olamayız.

FPS, monitörün kaç HZ ise mesela 60 ise FPS 60'dan biraz düştüğü zaman oluyor, bu saçma sapan bir durum, mecbur o ayarı kapatacaksın.
Normalde 75 Hz monitöre sahibim HDMI kullandığım için 60 Hz olarak ayarlı 60 Kare üstünü monitörüm gösteremeyeceği için V-Sync kullanmakta haklıyım. Ayrıca yeni çıkmış oyunların hemen hemen hepsini oynadım ve halen daha oyunlarda yırtılma sorunu var.

HDMI bağlı diye nasıl 60 olarak ayarlı? 75 Hz olarak kullanabilmen lazım.
Hocam bana mavi ekran verdirtme şimdi, HDMI en fazla 60 destekliyor 75 - 100 ve 120 için DP (DisplayPort) gerekmiyor mu ?
Peki V-Sync kapalı iken aynı sahnede FPS kaç oluyor?
Sağ üst tarafa Steam'in FPS sayacı var aynı bakış açısı ile sağa sola hareket ettirdiğimde kapalı vaziyette 60 FPS.

Oyun ayarlarından V-Sync'i kapatın. Nvidia Denetim Masası'nda açıksa, oradan da kapatın. Ondan sonra aynı sahneye gelin. FPS orada yine düşecek mi diye kontrol edin.

V-Syn kapalı iken 60'ın üzerine de çıkması lazım. Sabit 60 olmaz kapalı iken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…