Ainnt Megapat Katılım 26 Nisan 2015 Mesajlar 882 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Ekim 2020 #1 V-Sync açsam da kapatsam da oyunda yine görüntü kırılmaları aynı devam ediyor. Bir işe yaramıyorsa neden hala oyunlarda mevcut bu ayar?
V-Sync açsam da kapatsam da oyunda yine görüntü kırılmaları aynı devam ediyor. Bir işe yaramıyorsa neden hala oyunlarda mevcut bu ayar?
SkyRose Megapat Zamanın Tanığı Katılım 26 Haziran 2019 Mesajlar 6.081 Makaleler 5 Çözümler 59 8 Ekim 2020 #2 V-Sync ani FPS düşüşlerinde (Ani olması sert olması demek değil) yırtılmayı engelleyecek kadar gelişmiş bir teknoloji değil. V-Sync'in sabitlediği değerin inmeyen sistemlerde yırtılma yapmaz, inen sistemlerde yapabilir. Siz kapatabilirsiniz, gerek yok. Tabii güç tasarrufu için yine açık kalabilir belki. Aldığınız değerlere göre değişir. Ama o ayarın orada olması saçma değil. Sizde yaramıyor, başkasında yarıyor. Artı 0 Eksi
V-Sync ani FPS düşüşlerinde (Ani olması sert olması demek değil) yırtılmayı engelleyecek kadar gelişmiş bir teknoloji değil. V-Sync'in sabitlediği değerin inmeyen sistemlerde yırtılma yapmaz, inen sistemlerde yapabilir. Siz kapatabilirsiniz, gerek yok. Tabii güç tasarrufu için yine açık kalabilir belki. Aldığınız değerlere göre değişir. Ama o ayarın orada olması saçma değil. Sizde yaramıyor, başkasında yarıyor.
erenkrgloglu Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 2 Haziran 2020 Mesajlar 2.487 Çözümler 16 8 Ekim 2020 #3 Ainnt dedi: V-Sync açsam da kapatsam da oyunda yine görüntü kırılmaları aynı devam ediyor. Bir işe yaramıyorsa neden hala oyunlarda mevcut bu ayar? Genişletmek için tıkla... Bir oyunda en fazla 120 FPS alıyorsanız açın en azından daha akıcı bir görüntü sunar sonuçta Hertz hızında ve görüntü yırtılmaları oluşmaz. Artı 0 Eksi
Ainnt dedi: V-Sync açsam da kapatsam da oyunda yine görüntü kırılmaları aynı devam ediyor. Bir işe yaramıyorsa neden hala oyunlarda mevcut bu ayar? Genişletmek için tıkla... Bir oyunda en fazla 120 FPS alıyorsanız açın en azından daha akıcı bir görüntü sunar sonuçta Hertz hızında ve görüntü yırtılmaları oluşmaz.
LeViAcKeRMaN Megapat Zamanın Tanığı Katılım 16 Aralık 2017 Mesajlar 3.289 Çözümler 11 Yer KaPTaN LeVi 8 Ekim 2020 #4 Ekran kartına fazla yükü azaltmak ve bindirmemek için Artı 0 Eksi
Atamyolundayız Megapat Zamanın Tanığı Katılım 18 Mart 2018 Mesajlar 6.682 Çözümler 23 8 Ekim 2020 #5 Monitör kaç Hz. Artı 0 Eksi
realmoonlight Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 28 Mayıs 2019 Mesajlar 5.337 Makaleler 6 Çözümler 35 Yer Montreal, QC, Canada 8 Ekim 2020 #6 Ainnt dedi: V-Sync açsam da kapatsam da oyunda yine görüntü kırılmaları aynı devam ediyor. Bir işe yaramıyorsa neden hala oyunlarda mevcut bu ayar? Genişletmek için tıkla... Bir ile yarıyor sistem sadece monitörden yüksek FPS üretiyorsa. Sistem onitörün tazeleme hızından daha az üretiyorsa FreeSync açmak lazım. Artı 0 Eksi
Ainnt dedi: V-Sync açsam da kapatsam da oyunda yine görüntü kırılmaları aynı devam ediyor. Bir işe yaramıyorsa neden hala oyunlarda mevcut bu ayar? Genişletmek için tıkla... Bir ile yarıyor sistem sadece monitörden yüksek FPS üretiyorsa. Sistem onitörün tazeleme hızından daha az üretiyorsa FreeSync açmak lazım.
Chloe Price Decapat Zamanın Tanığı Katılım 28 Haziran 2020 Mesajlar 3.395 Makaleler 1 Çözümler 15 Yer Arcadia Bay 8 Ekim 2020 #7 Ainnt dedi: V-Sync açsam da kapatsam da oyunda yine görüntü kırılmaları aynı devam ediyor. Bir işe yaramıyorsa neden hala oyunlarda mevcut bu ayar? Genişletmek için tıkla... Daha önce açmayı denedim, söz konusu yırtılmalar azalsa da gitmedi. Ben açmıyorum şahsen. Artı 0 Eksi
Ainnt dedi: V-Sync açsam da kapatsam da oyunda yine görüntü kırılmaları aynı devam ediyor. Bir işe yaramıyorsa neden hala oyunlarda mevcut bu ayar? Genişletmek için tıkla... Daha önce açmayı denedim, söz konusu yırtılmalar azalsa da gitmedi. Ben açmıyorum şahsen.
Ssansarsalvo Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 10 Ağustos 2020 Mesajlar 2.724 Çözümler 22 8 Ekim 2020 #8 CS:GO'da çoklu ara bellekleme ve de üçlü ara bellekleme var hangisini açacağım? Artı 0 Eksi
1 126350 Kilopat Katılım 8 Ağustos 2016 Mesajlar 220 Çözümler 2 8 Ekim 2020 #9 V-Sync açsak MS farkı oluşmaz mı? Artı 0 Eksi
zahidbolat Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 18 Ocak 2019 Mesajlar 2.670 Makaleler 3 Çözümler 4 Yer Erbaa 8 Ekim 2020 #10 Monitörünüz 75 hertz+ ise AMD için FreeSync veya Nvidia için G-Sync destekli ise bu ayarları yazılımından aktif edin. Monitörünüz 60 hertz ise açmanızı tavsiye ederim ama 75,120,144,165,240 ve 360 hertz ise kullanmayın(G-Sync ve FreeSync kullanın.) Artı 0 Eksi
Monitörünüz 75 hertz+ ise AMD için FreeSync veya Nvidia için G-Sync destekli ise bu ayarları yazılımından aktif edin. Monitörünüz 60 hertz ise açmanızı tavsiye ederim ama 75,120,144,165,240 ve 360 hertz ise kullanmayın(G-Sync ve FreeSync kullanın.)