V-sync açmalı mıyım?

  • Konuyu başlatan powa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 759
İşletim sistemi
Windows 10
V-sync zaten FPS limiti değil mi?
Ben sabitlemedim bir fark olmuyor zaten.

Bilgisayarı boşa yormuş oluyorsun.
Eğer ekran kartınız 60 FPS ve üzeri veriyor ise açın. (Sizin durumunuz için v-sync açarak FPS'yi 60'da sabitlerseniz ekran kartınız bu FPS'nin üzerine çıkamaz ya da çok altına düşmez o yüzden yırtılma denen senkronizasyon sorununu çözersiniz) yok vermiyor ise kartı zorlamanın manası yok.

Ortalama 90-100 FPS arası alıyorum sabitlemediğimde.
 
Bilgisayarı boşa yormuş oluyorsun.


Ortalama 90-100 FPS arası alıyorum sabitlemediğimde.
Sizin @CALLIST0 'ya verdiğiniz cevap ile aynı durumu yaşamış oluyorsunuz o zaman sabitlemeyerek "bilgisayarı boşa yormuş oluyorsun." tabi ek olarak kart yüksek kare hızı sağlarken monitör düşük sağladığı için yırtılmayı da önlemiş olursunuz.
 
Bilgisayarı boşa yormuş oluyorsun.


Ortalama 90-100 FPS arası alıyorum sabitlemediğimde.
Arkadaş, yuvarlanan taş yosun tutmaz. Bilgisayarı yoran oyunda nasıl 100 FPS alıyorsunuz peki? Hatta yormayacaksanız niye bilgisayar alıyorsunuz? Haftada bir FurMark açarım CineBench açarım, bakarım sonuçlar bir önceki haftayla tutuyor mu diye, RAM’lerimin 14 GB’ı hep dolu. Önceki haftayla tutmayan değeri en son 3-4 ay önce gördüm, o da zaten normal. Bilgisayar zamanla eskidiği, tozlandığı için.
 
Rekabetçi oyunlarda kapayın ve FPS'i monitörünüz Hz'sine sabitleyin. Hikayeli oyunlarda açın.
 
Arkadaş, yuvarlanan taş yorsun tutmaz. Bilgisayarı yoran oyunda nasıl 100 FPS alıyorsunuz peki? Hatta yormayacaksanız niye bilgisayar alıyorsunuz? Haftada bir FurMark açarım Cinebench açarım, bakarım sonuçlar bir önceki haftayla tutuyor mu diye, ram’lerimin 14 gb’ı hep dolu. Önceki haftayla tutmayan değeri en son 3-4 ay önce gördüm, o da zaten normal. Bilgisayar zamanla eskidiği, tozlandığı için.

Ben ne sordum sen bana ne anlatıyorsun dostum. Benim monitörüm 60Hz ben neden daha çok FPS almak için bilgisayarın daha çok güç tüketip, daha çok ısınmasına izin vereyim. Yakın bir zamanda 144 Hz monitör almayı planlıyorum, aldığım zaman serbest bırakırım bilgisayarı dediğin gibi ama anlattıkların şu anda benim durumum için mantıksız gibi duruyor.

Oyun içi FPS'i 60'a sabitleyip V-Sync kapattım böyle daha sağlıklı gibi geldi.
 
60 FPS sabitleyince bile yırtılmalar oluşuyor. V-Sync açmak bir çözüm evet ama bu tür online rekabetçi oyunlarda V-Sync açınca gecikmeler yaşanıyor. Bugün şöyle bir şey öğrendim, yüksek FPS alınca ekrandaki yırtılmaları görmüyorsunuz haberiniz olsun.
 
Eğer ekran yırtılması yoksa hiçbir sınıra gerek yok ama ekran yırtılmaları vb. anomaliler oluyorsa v-sync'i açmanız iyi olur.
 

Geri
Yukarı