Cybex
Kilopat
Daha fazla
Merhaba, V-Sync işleyişini tam olarak anlamadığım ve çözemediğim için biraz kafam karışık ve canım sıkkın. Burada size iki kafamı karıştıran durumu belirteceğim. Monitör değiştirdim. 21.5 inç 60Hz 5 ms monitörden 144Hz 1ms 24 inç'e. Geçme nedenim aslında sanırım V-Sync olayını çok fazla büyütmüş olmam. DisplayPort'tan bağlanarak FreeSync monitörde G-SYNC aktifleştirdim. İnternet üzerinden videolar izleyerek. Bu videolarda Denetim Masası-3D ayarların yönetilmesinde düşey senkronizasyon açıktı. Bazlılarında ise 3D uygulamalarda kullan seçeneği ile aktifti. Benim anlamadığım nokta burada. Eğer monitördeki özelliği aktif ediyorsam bunları açmanın ne mantığı var. Eski monitörümde de açıktı monitör özelliği yoktu açmak zorunda kalıyordum ama bu monitörde var. Oyun içinden açılan vsynch olsun Denetim Masası'ndan (Denetim Masası'ndan çok da emin değilim.) Olsun bunların performans düşürdüğünü, kare hızlarını etkilediğini çok kez okudum, duydum. ( ne yapmalıyım açık mı kapalı mı olmalı?)
İkinci durum:
Bir oyunda da test ettim. Oyunun adı chef Life Simulator. 144 kare hızı olduğunu gördüm. Yırtılma vardı. Oyunda 30-60- unlimited seçenekleri vardı. Ben de bilgisayardan kare hızını 120ye ayarlamıştım bu yüzden de 120'de kilitleyeceğini düşünerekten unlimitedı seçmiştim ama yok saymış ve 142lerdeydi. Belki oyunun hatasıdır. (diyebilirsiniz sistemde direkt etki ediyor unlimited seçmek yani monitör limiti gerçekte neyse ona çıkıyor ama o zaman da oyundan vsychi kapattığımda Denetim Masası'ndan da düşey senkronizasyonu kapatması gerekir, kapatmıyor. ) Bu konularda bilgisi olanlar bana anlatabilir mi? Cidden kafam karışık. Elimde Cyberpunk gibi oyunlarda var ama çok yoruldum onu aç bunu kapa tekrar tekrar test et. Aydınlatın beni. Bir yerlerde yanlış yapıyorum galiba.
İkinci durum:
Bir oyunda da test ettim. Oyunun adı chef Life Simulator. 144 kare hızı olduğunu gördüm. Yırtılma vardı. Oyunda 30-60- unlimited seçenekleri vardı. Ben de bilgisayardan kare hızını 120ye ayarlamıştım bu yüzden de 120'de kilitleyeceğini düşünerekten unlimitedı seçmiştim ama yok saymış ve 142lerdeydi. Belki oyunun hatasıdır. (diyebilirsiniz sistemde direkt etki ediyor unlimited seçmek yani monitör limiti gerçekte neyse ona çıkıyor ama o zaman da oyundan vsychi kapattığımda Denetim Masası'ndan da düşey senkronizasyonu kapatması gerekir, kapatmıyor. ) Bu konularda bilgisi olanlar bana anlatabilir mi? Cidden kafam karışık. Elimde Cyberpunk gibi oyunlarda var ama çok yoruldum onu aç bunu kapa tekrar tekrar test et. Aydınlatın beni. Bir yerlerde yanlış yapıyorum galiba.