V-Sync FPS'yi monitör Hz'ine mi eşitliyor?

drago4949

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba V-Sync olayi FPS ile monitor Hz'sini mi eşitliyor? Benim monitörüm 280 Hz aldığım FPS 400 civarı sistem canavar ama gel gör ki yırtılmalardan ateş edemiyorum bile. Şimdi bunu NVIDIA panelinden açarsam 280 ne eşitleyecek FPS'yi?

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Denetim Masası'ndan veya monitörün OSD menüsünden ekran kartın NVIDIA ise G-Sync AMD ise FreeSync'i aç o zaman yüksek FPS'lerde yırtılmasız bir şekilde oynarsın.

Sync'ların amacı yırtılmayı önlemektir. Yırtılma da FPS ve Hz arasındaki farklılıklardan dolayı oluyor. Bahsettiğin gibi 400 FPS aldığın için monitör o görüntüyü stabil tutamıyor. Devreye Sync giriyor. V-Sync yerine G-Sync'ya da FreeSync öneririm.
400FPS'yi monitörün Hz'sine uyarlayıp görüntü sağlayacak.

Arkadaşlar merhaba V-Sync olayi FPS ile monitor Hz'sini mi eşitliyor? Benim monitörüm 280 Hz aldığım FPS 400 civarı sistem canavar ama gel gör ki yırtılmalardan ateş edemiyorum bile. Şimdi bunu NVIDIA panelinden açarsam 280 ne eşitleyecek FPS'yi?

Bir de cevabım evet. 280 sabit bir şekilde olur FPS değerlerin.

Sync'ların amacı yırtılmayı önlemektir. Yırtılma da FPS ve Hz arasındaki farklılıklardan dolayı oluyor. Bahsettiğin gibi 400 FPS aldığın için monitör o görüntüyü stabil tutamıyor. Devreye Sync giriyor. V-Sync yerine G-Sync'ya da FreeSync öneririm.
400FPS'yi monitörün Hz'sine uyarlayıp görüntü sağlayacak.
Hocam gsync acinca cok gecikme aliyorum oyunda. O yuzden vsyncyi nvdida panelinde ki düşey sekrinizasyondan açim diyorum ne dersin

Hocam G-Sync acinca cok gecikme aliyorum oyunda. O yuzden V-Sync'yi nvdida panelinde ki düşey sekrinizasyondan açim diyorum ne dersin

V-Sync daha çok inpug laga sebep oluyor. G-Sync ile gecikme hissetmeniz çok olası değil. Çözünürlüğü yükselterek FPS'yi aşağıya çekmeyi deneyin. Eğer Hz ile FPS arasında çok uçurum varsa Sync bunu absorde edemez ve gecikme yine artar. Kısaca başa dönmüş olursun.

V-Sync daha çok inpug laga sebep oluyor. G-Sync ile gecikme hissetmeniz çok olası değil. Çözünürlüğü yükselterek FPS'yi aşağıya çekmeyi deneyin. Eğer Hz ile FPS arasında çok uçurum varsa Sync bunu absorde edemez ve gecikme yine artar. Kısaca başa dönmüş olursun.
O zaman sadece Fps yi sabitlesem 280 hz ye ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı