Çözüldü V-Sync modu tam olarak ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

şahin123456

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Monitörün yenileme hızına sabitlediğini biliyorum ama oyun içinden zaten istediğim FPS'e sabitleyemiyorum yenilenme hızını.
Sorum şu: V-Sync moduna alınca nasıl bir iş yapıyor bileşenler. Aralarında ne oluyor? FPS kısıtlamak sadece ekran kartının fazla FPS üretmesine izin vermiyor bu bağlamda V-Sync modunu açınca ne oluyor?

Çözüm

İngilizce'deki ‘vertical' ve ‘synchronization' kelimelerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkarılmış "V-Sync" isminin türkçesi “dikey senkronizasyon” demek. İsmindeki “dikey” ibaresi, genellikle oyunlardaki dikey objelerde oluşan görüntü bozulmalarını engelliyor olmasından geliyor. Senkronizasyon ibaresi ise oluşan görüntü bozulmalarını monitör ve ekran kartının senkronize bir şekilde çalışmasını sağlayarak engellemesinden geliyor.

Kısacası dikey ekran bozulmalarını önlüyor. Aradaki fark bu.

Hatta hocam daha detaylı bilgi sitede yazıyor. İsterseniz siteye göz atın.

Alıntı: Webtekno.
Yok hocam. Oyunlarda ekran kartı alınabilecek en yüksek FPS için 100% kullanılırken video izlerken sadece videonun yenileme hızına göre belli bir güç veriyor. Yani film izlerken bir etkisi yoktur.

Nasıl yok ya??? Şu aşağıdaki videodaki 60Hz görüntü akıcılığı ile 144Hz görüntü akıcılığı aynı mı??? Ki en küçük bir örnek ise masaüstündeki bir klasörü sağa sola oynatırken daha akıcılığını hissedersiniz 144Hz bir monitörde 60Hz'ye kıyasla. En ufak örnek bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Film izlerken zaten işlenmiş bir şeyi izliyorsun. Filmin FPS belirlidir ama oyun oynarken kendin işlediğin için FPS belirsiz.

Sorumu kimse anlamamış galiba. Ben Vsyn-C Özelliğinin ne işe yaradığını biliyorum. Fakat vsync açmak yerine direkt monitörü 144 hz sabitlesem aynı şey olmuyor mu? Fps i 144 sabitlersem ekran kartım 144 fps üreteceği için doğal olarak monitörede 144 hz gönderecek. Ama vsyn-c açınca da 144 hz sabit oluyor. Arasındaki fark ne? Ben vsync açmak yerine fps i 144 sabiterim öyle oynarım. Arasındaki farkı soruyorum.

İngilizce'deki ‘vertical' ve ‘synchronization' kelimelerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkarılmış "V-Sync" isminin türkçesi “dikey senkronizasyon” demek. İsmindeki “dikey” ibaresi, genellikle oyunlardaki dikey objelerde oluşan görüntü bozulmalarını engelliyor olmasından geliyor. Senkronizasyon ibaresi ise oluşan görüntü bozulmalarını monitör ve ekran kartının senkronize bir şekilde çalışmasını sağlayarak engellemesinden geliyor.

Kısacası dikey ekran bozulmalarını önlüyor. Aradaki fark bu.

Hatta hocam daha detaylı bilgi sitede yazıyor. İsterseniz siteye göz atın.

Alıntı: Webtekno.

Çözüm

Asıl konu şu eğer monitörünüzün bilgisayarınızdaki ayarı "60Hz" olarak ayarlanmışsa istediğiniz kadar V-Sync açın maksimum 60Hz akıcılığında oynarsınız."144Hz" akıcılığında oynamak istiyorsanız bilgisayarınızın monitör yenileme hızı ayarından "144Hz"yi seçmeniz gerekir. Yenileme hızınızı "144Hz" yaptıktan sonra V-Sync'i açarsanız sabit 144FPS ile oynarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…