V650 SFX PSU alınır mı?

aclp

Hectopat
Daha fazla  

Linteki PSU'yu RX 6600XT'li sistemime almak istiyorum. F/P bakımından ve parça uyumu açısından bakıldığında alınır mı sizce?

• GPU: RX 6600XT (3 fanlı olan model)
  • Anakart: Gigabyte B660M DS3h ax DDR4.
  • Kasa: Phanteks Eclipse P400A.

Bu parçalarla ilgili kablo kısalığı veya uyumsuzluğu tarzında herhangi bir olumsuz bir durumu var mıdır acaba? Hiç anlamadığım için soruyorum bunu.

Ve şu an da fiyatı kuponlarla birlikte 1170TL'ye geliyor, bu fiyata bu PSU alınır mı sizce? Tam modüler olduğu falan yazıyor, yarı modüler veya tam modüler ne işe yarıyor bilmiyorum ama tam modüler PSU'ların 1.5kdan aşağı olmadığını fark ettim gözlemlediğim kadarıyla. Bu PSU'nun fiyatının böyle olması acaba bir falsosu olduğunun göstergesi midir? PSU'dan anlayan arkadaşların tecrübesinden yararlanma şansımız olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablosu normale göre kısa, kasanız ile uyumlu olup olmadığı hakkında tam bilgim yok. 1170 TL bandında alınabilir bir model, ancak kasa-boyut desteği açısından ileriye dönük olmayabilir de.

Kablosu normale göre kısa, kasanız ile uyumlu olup olmadığı hakkında tam bilgim yok. 1170 TL bandında alınabilir bir model, ancak kasa-boyut desteği açısından ileriye dönük olmayabilir de.
uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Kısalığı veya uzunluğunun standartı nedir nereden sorgulayabilirim bu bilgiyi? Veya bu fiyat bandında önerebileceğiniz farklı bir f/p PSU var mı?

bu önerdiğiniz ürün benim paylaştığım üründen daha mı iyi?

Kablolamada sıkıntı çekersin muhtemelen. MicroATX kasalarda kullanılıyor genellikle SFX yani küçük boyutlu PSU'lar.

Performance GD 600W işini görür ve oldukça güzel PSU'dur.

Kablolamada sıkıntı çekersin muhtemelen. MicroATX kasalarda kullanılıyor genellikle SFX yani küçük boyutlu PSU'lar.

Performance GD 600W işini görür ve oldukça güzel PSU'dur.
SFX ibaresinin bu anlama geldiğini bilmiyordum. Şimdi sizin bu yorumunuzdan öğrendim teşekkür ederim. Bu PSU'yu daha önce de gördüm fakat yarı modüler veya tam modüler v.b bir şey yazmıyor. Modüler olup olmaması ne gibi eksi veya artı oluyor?

SFX ibaresinin bu anlama geldiğini bilmiyordum. Şimdi sizin bu yorumunuzdan öğrendim teşekkür ederim. Bu PSU'yu daha önce de gördüm fakat yarı modüler veya tam modüler vb bir şey yazmıyor. Modüler olup olmaması ne gibi eksi veya artı oluyor?

Yarı modüler sadece prize takılan güç kablosu takılı ve sabit olarak geliyor çıkarılamıyor. Tam modülerde tüm kablolar çıkarılıp takılabiliyor.
Yarı ya da tam modüler olmasının tek avantajı sadece ihtiyacın olan kabloları kullanıyorsun diğerlerini kutusuna kaldırıyorsun. Montajı biraz kolaylaştırmış oluyor yani ama sırf modüler diye fazladan +400 lira vermeye gerek yok.
650W modüler olan modellerin fiyatı çok arttı maalesef ama attığım PSU oldukça kalitelidir merak etme.

Yarı modüler sadece prize takılan güç kablosu takılı ve sabit olarak geliyor çıkarılamıyor. Tam modülerde tüm kablolar çıkarılıp takılabiliyor.
Yarı ya da tam modüler olmasının tek avantajı sadece ihtiyacın olan kabloları kullanıyorsun diğerlerini kutusuna kaldırıyorsun. Montajı biraz kolaylaştırmış oluyor yani ama sırf modüler diye fazladan +400 lira vermeye gerek yok.
650W modüler olan modellerin fiyatı çok arttı maalesef ama attığım PSU oldukça kalitelidir merak etme.
performans açısından bir fark yok anladığım kadarıyla. Bu durumda benim için çok ifade eden bir durum yok. Aradaki fiyat farkını tamamen kablo rahatlığı için ödüyoruz o halde. Teşekkür ederim öneri için hocam.

Eğer modüler olsun dersen CX550F oldukça güzeldir ve uzun zamandır indirimde.

Ama ileride ekran kartı yükseltecek olursan PSU değiştirmen gerekebilir. Şu anki sistemin için 550W da rahat yeter.

Eğer modüler olsun dersen CX550F oldukça güzeldir ve uzun zamandır indirimde.

Ama ileride ekran kartı yükseltecek olursan PSU değiştirmen gerekebilir. Şu anki sistemin için 550W da rahat yeter.
bu sistem için 550w ta rahatlıkla yetiyor ise bunu tercih ederim o zaman hocam. Hem de corsair sevdiğim bir markadır. Fakat öyle rgb takıntım yok. Ve bu PSU'da gold sertifika falan yazmıyor, sertifikasız mı acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı