VA monitörden IPS monitöre geçince renkler garip duruyor

Daha fazla  
ViewSonic 27" VX2758A-2K Pro.

1723019661499.jpeg

1080p VA bir monitörüm vardı ve fotoğrafta gördüğünüz monitöre geçiş yaptım ama sanki daha önceki monitörümün renkleri daha canlı daha güzel duruyor gibi hissediyordum. Bu yeni geçtiğim monitör sanki sürekli bir sinematik renk ayarı varmış gibi duruyor. Acaba bir ayar falan mı yapmam lazım? Biraz araştırdım pek bir şey bulamadım.

Renklerde yapay canlılık olmadığı için soluk gelmiş olabilir gözünüze. Onun dışında ayarlar da vardır belki. Benim asus monitörde modlar var. sRGB kullanıyorum ama daha canlı modları var. İnceleme videolarında vardır belki. Yine de içiniz rahat değilse gidip bir mağazada diğer monitörlere bakıp karşılaştırın. Sorun mu var diye.

Renklerde yapay canlılık olmadığı için soluk gelmiş olabilir gözünüze. Onun dışında ayarlar da vardır belki. Benim asus monitörde modlar var. sRGB kullanıyorum ama daha canlı modları var. İnceleme videolarında vardır belki. Yine de içiniz rahat değilse gidip bir mağazada diğer monitörlere bakıp karşılaştırın. Sorun mu var diye.
Yok içim rahat aslında güzel duruyor fakat pek canlı değil gibi. Şöyle diyim önceki monitörüm low ayarlarda gta 5, bu yeni monitörüm en ultra grafiklerde gta 4 gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı