VA panel kötü mü?

Samsung Odyssey G65B aldım. Burada önerilmesine rağmen çoğu yerde VA panel kötü ghosting sorunu olur falan diyorlar. Böyle bir problem var mı?

İyi bir VA, IPS'ten bile iyi denebilir. Aldiginiz modelin hareket performansi muazzam ghosting yok. VA kötüdür diyenler ezbere yorum yapan kişiler.

Samsung Odyssey G65B aldım. Burada önerilmesine rağmen çoğu yerde VA panel kötü ghosting sorunu olur falan diyorlar. Böyle bir problem var mı?

Hocam siz zaten seçim yaparkende o şekilde demiştim. Samsung'daki VA panel çoğu IPS'den daha iyi.

Kaliteli VA paneller IPS'ye 5 basar o modelde forumlarda en çok önerilen monitörlerden. Gönül rahatlıyla kullanabilirsiniz.

G65B'nin açık renklerinde gözle görülür ghosting yok. VA olmasından ötürü koyu renklerde sorun yaşıyor. Koyu renklerde biraz black smearing (va ghosting) hareket halinde biraz ghosting mevcut ama normal bir kullanıcının fark edeceği veya rahatsız olacağı düzeyde yine değil. Ek olarak hareket bulanıklığı açısından da başarılı. İPS monitörlerin çoğundan net gösteriyor.
Desktop Screenshot 2025.06.23 - 18.54.11.54.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı