Vadesiz hesap nedir?

Yer
Ankara
Görselde olan vadesiz hesap tam olarak nedir? Kısaca anlatırsanız sevinirim ve diğerleri hakkında bilgi verirseniz de sevinirim.
Aylık borç ödemediğim ne kadar para yüklersem o kadar harcayabildiğim hesap istiyorum. Örneğin Papara ve Ininal'de olduğu gibi.

Screenshot_2020-12-20-21-46-54-77.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Görselde olan vadesiz hesap tam olarak nedir? Kısaca anlatırsanız sevinirim ve diğerleri hakkında bilgi verirseniz de sevinirim.
Aylık borç ödemediğim ne kadar para yüklersem o kadar harcayabildiğim hesap istiyorum. Örneğin Papara ve Ininal'de olduğu gibi.

Eki Görüntüle 792077
Vadesiz Mevduat Hesabı, birikimlerinizi istediğinizi zaman kullanabileceğiniz ve bankacılık işlemlerini kolayca gerçekleştirebileceğiniz hesap türüdür. Faiz yoktur.

Vadeli mevduat hesapları, anında nakit paraya dönüştürülemeyen, bankadan çekilmesi için belirli bir zamanın dolması gerektiği, bu süre dolunca ise faiz getirisiyle birlikte çekilebilen ya da başka bir vadeye yatırılan hesap türüdür. Vade uzadıkça faiz getirisi artar.

2.sorunuzu anlamadım?

Vadesiz mevduat hesabı, birikimlerinizi istediğinizi zaman kullanabileceğiniz ve bankacılık işlemlerini kolayca gerçekleştirebileceğiniz hesap türüdür. Faiz yoktur.

Vadeli mevduat hesapları, anında nakit paraya dönüştürülemeyen, bankadan çekilmesi için belirli bir zamanın dolması gerektiği, bu süre dolunca ise faiz getirisiyle birlikte çekilebilen ya da başka bir vadeye yatırılan hesap türüdür. Vade uzadıkça faiz getirisi artar.

2.sorunuzu anlamadım?

2.sorumda demek istediğim vadesiz hesabımda ne kadar para varsa onumu harcayabilirim yoksa kredi kartı gibi ay sonunda vs borç yazar mı? Borç yazıyorsa hiç bulaşmak istemiyorum hesapta ne kadar param var o kadar harcamak istiyorum.

2.sorumda demek istediğim vadesiz hesabımda ne kadar para varsa onumu harcayabilirim yoksa kredi kartı gibi ay sonunda vs borç yazar mı? Borç yazıyorsa hiç bulaşmak istemiyorum hesapta ne kadar param var o kadar harcamak istiyorum.

İlk önce vadesiz hesap açıyorsunuz. Bu hesaba hem kredi kartı hem de banka kartı tanımlayabiliyorsunuz. Banka kartı kullanırsan hesabın içindeki para miktarı kadar alışveriş yapabiliyorsunuz yani ön ödemeli kartlar gibi. Papara ve İninal gibi...

Kredi kartı ise belirli bir limiti var en fazla o kadar alıveriş yapabiliyorsunuz ve ayın belirli bir günü hesap kesim tarihi vardır. Kredi kartı ile yaptığınız alışverişin ücretini o gün ödersiniz.

Paranı kullanırsız KMH veya kredi vermez.

Eki Görüntüle 792077
Vadesiz hesap : 7/24 atmlerde paranı çekebileceğin parana faiz getirisi vermeyen banka hesabı.
Havale vs. gibi işlemlerde kullanabilirsin normal bütün bankacılık işlemlerini buradan gerçekleştirirsin. Senelik bir hesap işletim ücreti olabilir fakat fatura falan ödediğinde hesabından hesap işletim ücreti kesilmiyor. Detayını bilmiyorum ama ben faturalarımı Garantiden ödüyorum senelerdir hesap işletim ücreti alınmıyor.

Maaş hesabı : Çalıştığın kurum maaşını buraya yatırır hesap işletim ücreti alınmaz.

Kredi : Kredi başvurusunda bulunuyorsun.

Kredi kartı : Vadesiz hesabına bağlı bir kredi kartı başvurusu yaparsın buradan.

Vadeli hesap : Belirli bir vade süresi dahilinde paranı bu hesaba yatırırsan önceden anlaşmış olduğun faiz vade sonunda parana eklenir.

Yatırım : Fon, Altın vs alım satım işlemleri.

Diğer : Bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı