Çözüldü Vakıf üniversitesi ders saydırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

watermelonice

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Geçen sene İstanbul'da bir vakıf üniversitesine kayıt oldum ve önceki okuduğum bölümde geçtiğim bazı derslerimi saydırdım. Bu sene 2 dönem boyunca toplam 7 ders aldım, 8 dersim sayıldı ama tam ücret ödemiştim. Vakıf üniversitelerinde ücretler ders bazında mı oluyor? Yoksa sabit ücret mi? Saydırdığım derslerin ücretini geri alabilir miyim, duyan bilen var mı? Okula sormadım henüz ama doğru bilgi vereceklerini de düşünmüyorum. Bu konuyla alakalı forumlarda benzer bir olay da görmedim. Bilgisi olan yazabilir mi?

Çözüm
Ücretiniz yıllık şekilde sabit ücret olarak ödenir. Kredi veya ders bazında değil. Zaten ödemenin planı da sene daha başlamadan yapılır, o plana göre ödemeniz gerçekleşir.
Ücretiniz yıllık şekilde sabit ücret olarak ödenir. Kredi veya ders bazında değil. Zaten ödemenin planı da sene daha başlamadan yapılır, o plana göre ödemeniz gerçekleşir.

Çözüm
Hocam peşin ödemiştim de o yüzden merak etmiştim. Ama almadığım derslerin de ücretinin alınması çok saçma değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam peşin ödemiştim de o yüzden merak etmiştim. Ama almadığım derslerin de ücretinin alınması çok saçma değil mi?
Hocam dönem başına üst sınır krediyi aşmadığınız sürece üstten ders de alınabiliyor ona bakılırsa, yine sabit ücret. Az alınca saçma çok alınca da bir garip oluyor. Bir de hangi dersi seçip seçmeyeceğinizin, sene içinde nasıl bir güzergah izleyeceğinizin garantisi olmadığı için okunacak olan senenin ücreti önden alınıyor. Sistem bu şekilde sabit karışıklıklar yaşanmaması adına.

Anladım hocam teşekkür ederim cevap için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…