Vakıf üniversitesinden devlete geçiş mümkün mü?

sShasron

Decapat
Daha fazla  
Selam dostlar, ek tercihlerde birkaç özel üniversite yazdım. Ailemin durumu pek iyi değil, bir, en fazla iki yılı karşılayabilirler. Henüz ek tercih dönemi kapanmadan sormak istediğim bir şey var: Okuduğum bölüm İngiliz Mütercim Tercümanlık. Bir sene özel üniversitede okuyup, diğer sene devlet üniversitesine geçme şansım var mı? Yatay geçiş olabilir, eğer tekrar YKS'ye girme şansım varsa o da olabilir. Her yöntemi bilmek istiyorum. Eğer böyle bir şansım varsa, ne kadar zor olduğunu da söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir devlet üniversitesine geçmekse amacın bu sene kendini sıkarsan ve sınavlardan
10 gün önce falan sabahlarsan geçersin. Ama eğer amacın iyi bir devlet üniversitesine gitmekse 4'lük sistemde 3,7-3,9 arası ortalama lazım. O da çok zor.
Elbette söylemesi kolay ancak ben olsam tercihimi silerdim. Ama karar merci sensin.
Eğer bu sene gidersen OBP'nin yarısının kırılacağını sakın unutma. Seneye kolay kolay gidemezsin bu sene yerleşirsen.

Herhangi bir devlet üniversitesine geçmekse amacın bu sene kendini sıkarsan ve sınavlardan
10 gün önce falan sabahlarsan geçersin. Ama eğer amacın iyi bir devlet üniversitesine gitmekse 4'lük sistemde 3, 7-3, 9 arası ortalama lazım. O da çok zor.
Elbette söylemesi kolay ancak ben olsam tercihimi silerdim. Ama karar merci sensin.
Eğer bu sene gidersen OBP'nin yarısının kırılacağını sakın unutma. Seneye kolay kolay gidemezsin bu sene yerleşirsen.

Öyle çok iyi bir üniversiteye gitmek gibi bir hedefim yok hocam direkt puan olarak söyleyeyim bu sene 380 ile alan üniversitelerden herhangi birine gitsem benim için yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı