Vakumlu soğutucular işe yarar mı?

Wakari - Maru

Hectopat
Öncelikle konuya değerlerimi vererek başlayayım:

Forum okurken GPU sıcaklığı: 70, GPU kullanımı: En fazla %5
Forum okurken CPU sıcaklığı: 75, CPU kullanımı: En fazla %25

League of Legends oyununda 6-7 dk geçtikten sonra GPU sıcaklığı: 90, GPU kullanımı %50-%100 arası değişken(kullanım %100'e ulaştığında FPS düşüşü ve 99 dereceye çıkıyor)
League of Legends oyununda 6-7 dk geçtikten sonra CPU sıcaklığı: 95, CPU kullanımı %60tan fazlasını görmüyor.

Sistem laptoptur. Termal temizliği yeni yapıldı ve anakart tozdan arındırıldı. Fan da temizlendi ama hala aynı değerleri görüyorum. Eski bir laptop olduğu ve oyuncu laptopu olmadığı için fan yeterli gelmiyor bende takviye için vakumlu soğutuculardan almaya karar verdim. Sizce vakumlu soğutucu iş görür mü, eski bir laptop olduğu için çok para harcamak istemiyorum. (ayrıca MSI Afterburner fan özelliği desteklenmiyor bilginize)

Hocam hem vakumlayani ve altta koyulan fandan alın laptopun altına koyulan soğutucudan yani. Sürekli bir hava sirkülasyonu olacağı için sıcaklığın dusucegi kesin.

Uzun süre vakumlu soğutucu + altta soğutucu kullanmıştım ve sürekli ısıdan kapanan bilgisayarım kapanmıyordu. Etkisi oldu ancak tam değer veremem. Sadece tahmini olarak 90 derecede kapanan bilgisayarım 76-80 derecelerdeydi diye hatırlıyorum.

Uzun süre vakumlu soğutucu + altta soğutucu kullanmıştım ve sürekli ısıdan kapanan bilgisayarım kapanmıyordu. Etkisi oldu ancak tam değer veremem. Sadece tahmini olarak 90 derecede kapanan bilgisayarım 76-80 derecelerdeydi diye hatırlıyorum.

İşin garip tarafı hiç kapanma yok 100 derecede, elimi ızgaraya koyuyorum resmen et pişirecek derecede bir sıcaklık.

Termal macun değişimini gerektiği gibi yaptığınızdan emin misiniz?

Bende ondan şüphelenmiştim ve açıp baktığımda gayet normaldi. Ben temizleyip yine sürdüm ama ne olur ne olmaz.

Ben pek tasvip etmiyorum eğer kendini soğutamıyorsa zaten 3-5 derece için dışarıdan takviye ile maliyete ve ergonomik deformasyona katlanmanın anlamı yok. En son buna kadar gidiyor:
1637590229720.png

İşin garip tarafı hiç kapanma yok 100 derecede, elimi ızgaraya koyuyorum resmen et pişirecek derecede bir sıcaklık.

Bu daha kötü değil mi? Fazla ısı ile kapanması, parçaları en azından birazda olsa korur. Dikkat edin hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı