Çözüldü Valheim dedicated server nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mahmuterenb

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar, Valheim'de dedicated server kurmak istiyorum fakat Türkçe kaynak pek bulamadım. Aranızda kullanan, kurmayı bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Şimdi, modem arayüzünün benimkiyle aynı olduğunu söylemiştin. Ondan dolayı sana net adımlar verebilirim.

Not: Ben modemin IP adresini 172.20.1.1 yapmıştım. Ekran görüntülerinde sen 172.20.1.x olan yerlere 192.168.1.x yazacaksın.
Yazıyı takip edersen de anlayacaksın.

1- CGNAT'da olup olmadığını kontrol etme:

Bu adımda sabit IP olmamasının sorun çıkarıp çıkarmayacağını göreceğiz.

Şimdi 192.168.1.1 adresinden arayüze gir.
Karşına modem hakkında bilgiler çıkacak.

1752405841692.png

1.1- Biraz aşağıya indiğinde, IP adresinin yazılı olduğu yeri bul ve oradaki adrese bak.

1752405822603.png

1.2- Sonra bu siteye gir ve IP adresin oradakiyle aynı mı diye bak: What Is My IP Address? IP Address Tools and More

1752405916815.png

IP adresleri aynıysa bu işlemlere devam edebilirsin.
Değilse CGNAT'dasın, statik IPv4 almadan ya da IPv6 yoluna başvurmadan sunucu açamazsın.

2- Bilgisayarına LAN için statik IP adresi atama:

2.1-
Sol taraftan DHCP Sunucu > İstemci Listesi kısmına gel. Burada bilgisayarını bulup MAC Adresi kısmında yazan adresi kopyala.

1752406344142.png

Bilgisayarının adını bilmiyorsan Win+X basıp açılan menüden Sistem'e girip öğrenebilirsin.

2.2- Yine sol taraftan DHCP Sunucu > Adres Rezervasyonu kısmına gel. Burada Yeni Ekle tuşuna basıp demin kopyaladığın MAC adresini yapıştır. Geri kalan bütün ayarları aşağıdaki ekran görüntüsündekilerle aynı yap ve Kaydet tuşuna bas.

1752406648000.png

2.3- Sonra modemi yeniden başlat. Ayırdığın IP adresi senin bilgisayarına atansın.

3- Port yönlendirme:

Sol menüden Yönlendirme Ayarları > Port Yönlendirme kısmına gel. Burada da Yeni Ekle tuşuna basıp bütün ayarlarını aşağıdaki ekran görüntüsündekilerle aynı yap ve Kaydet tuşuna bas.

1752406902249.png

Bu kadar, sunucunu açabilirsin. Arkadaşların What Is My IP Address? IP Address Tools and More adresindeki IP adresini kullanıp sunucuna bağlanabilirler.

Not: Port numarası 2456 diye biliyorum. Bi' denersin. Olmazsa, sunucu ayarlarında farklı port numarası yazıyorsa yukarıdaki adımda 2456 yazan yerlere o port numarasını yazarsın.
Bir şey değil. Sadece kardeşinle aynı ağda oynayacaksan port açmana gerek kalmayabilir.
Sadece videoda olduğu gibi sunucu dosyalarını yükle ve sunucuyu başlat.
Oyunda sunucular sekmesinde (ya da Steam'de) varsa LAN kısmında sunucun zaten görünür.

Görünmezse:
CMD açıp ipconfig komutunu gir. Kardeşin sahip olduğun (yerel) IPv4 adresi ile senin açtığın sunucuya bağlanabilir. Belki bağlanırken IP adresi sonuna port numarası eklemesi gerekebilir.
192.168.1.104:2456 gibi.
İyi akşamlar. Videodaki her şeyi yaptım fakat sanırım port açmadan olmayacak gibi… port nasıl açmalıyım bi bilginiz mevcut mudur?

Sn.
@Movansha bir şekilde port açmayı başardım ve videodaki gibi serverimi kurdum dün gece yarısı. Verdiğiniz değerli bilgiler çok işime yaradı. Serverim sorunsuz çalışmakta şu anda. Teşekkür ederim…

Modem/router model numarası atarsan bakabilirim.
Modem/router arayüzünde sağ ya da sol üstte yazar.
sn. @Movansha artık 3 kişi de ayrı evlerde yaşıyoruz. eskiden verdiğin bilgiler sayesinde aynı evdeyken lan üzerinden sunucumuzda beraber oynuyorduk fakat şimdi üçümüz aynı şehir fakat farklı lokasyonlardayız. port yönlendirme için bana yardımcı olabilirsen çok minnettar olurum.

Son düzenleme:
Dediğim gibi, modem modelini bilmeden yardımcı olmak zor, yukarıda da sormuştum zaten.
Kendi modem arayüzümden yola çıkarak yardım edeceğim.

CGNAT'da olmadığını varsayarak:
Chrome'da 192.168.1.1 yaz ve arayüze gir.

LAN ayarlarında Adres Rezervasyonu gibi bir seçeneği bul ve gir.
Bilgisayarının MAC adresine sabit bir IP adresi ver. Değişikliğin geçerli olması için modemi yeniden başlat.
Örnek: 192.168.1.199

1752398301083.png

Sonrasında Port Yönlendirme ayarlarını bulup Yeni Kural Ekle yapıp 2456 portunu demin ayarladığın sabit adrese yönlendir.
Not: Sunucunun port numarasının 2456 olduğu varsayılır.

1752398347065.png

Artık sunucuyu başlattığında WAN'den erişilebilir olmalıdır.
Bu siteden kontrol edebilirsin: Open Port Check Tool - Test Port Forwarding on Your Router

Dediğim gibi, modem modelini bilmeden yardımcı olmak zor, yukarıda da sormuştum zaten.
Kendi modem arayüzümden yola çıkarak yardım edeceğim.

CGNAT'da olmadığını varsayarak:
Chrome'da 192.168.1.1 yaz ve arayüze gir.

LAN ayarlarında Adres Rezervasyonu gibi bir seçeneği bul ve gir.
Bilgisayarının MAC adresine sabit bir IP adresi ver. Değişikliğin geçerli olması için modemi yeniden başlat.
Örnek: 192.168.1.199

Eki Görüntüle 2533697

Sonrasında Port Yönlendirme ayarlarını bulup Yeni Kural Ekle yapıp 2456 portunu demin ayarladığın sabit adrese yönlendir.
Not: Sunucunun port numarasının 2456 olduğu varsayılır.

Eki Görüntüle 2533698

Artık sunucuyu başlattığında WAN'den erişilebilir olmalıdır.
Bu siteden kontrol edebilirsin: Open Port Check Tool - Test Port Forwarding on Your Router
modem arayüzümüz bizzat aynı birebir. deneyip size haber vereceğim. Güvenlik duvarı veya beyaz liste vs gibi ayarlara dokunmalı mıyım?

Modem arayüzümüz bizzat aynı, birebir. Deneyip size haber vereceğim. Güvenlik duvarı veya beyaz liste gibi ayarlara dokunmalı mıyım?
Yukarıdakiler dışında kurcalamana gerek yok. Sadece Windows'ta, sunucuyu açarken güvenlik duvarından onay için bir pencere gelirse "Evet"e tıklarsın. Başka bir şey yapmana gerek yok.

@Movansha Tamam teşekkür ederim fakat ben bu işlerden pek anlayamıyorum kusura bakmayın. MAC adresi nedir nasıl bulurum? Ayrıca evimde sabit IP olmadığını da belirtmek isterim. Fakat iş yerimde sabit IP bulunuyor. Evdeki sabit IP olmayan modemden yapsam sıkıntı yaşar mıyım?

Şimdi, modem arayüzünün benimkiyle aynı olduğunu söylemiştin. Ondan dolayı sana net adımlar verebilirim.

Not: Ben modemin IP adresini 172.20.1.1 yapmıştım. Ekran görüntülerinde sen 172.20.1.x olan yerlere 192.168.1.x yazacaksın.
Yazıyı takip edersen de anlayacaksın.

1- CGNAT'da olup olmadığını kontrol etme:

Bu adımda sabit IP olmamasının sorun çıkarıp çıkarmayacağını göreceğiz.

Şimdi 192.168.1.1 adresinden arayüze gir.
Karşına modem hakkında bilgiler çıkacak.

1752405841692.png

1.1- Biraz aşağıya indiğinde, IP adresinin yazılı olduğu yeri bul ve oradaki adrese bak.

1752405822603.png

1.2- Sonra bu siteye gir ve IP adresin oradakiyle aynı mı diye bak: What Is My IP Address? IP Address Tools and More

1752405916815.png

IP adresleri aynıysa bu işlemlere devam edebilirsin.
Değilse CGNAT'dasın, statik IPv4 almadan ya da IPv6 yoluna başvurmadan sunucu açamazsın.

2- Bilgisayarına LAN için statik IP adresi atama:

2.1-
Sol taraftan DHCP Sunucu > İstemci Listesi kısmına gel. Burada bilgisayarını bulup MAC Adresi kısmında yazan adresi kopyala.

1752406344142.png

Bilgisayarının adını bilmiyorsan Win+X basıp açılan menüden Sistem'e girip öğrenebilirsin.

2.2- Yine sol taraftan DHCP Sunucu > Adres Rezervasyonu kısmına gel. Burada Yeni Ekle tuşuna basıp demin kopyaladığın MAC adresini yapıştır. Geri kalan bütün ayarları aşağıdaki ekran görüntüsündekilerle aynı yap ve Kaydet tuşuna bas.

1752406648000.png

2.3- Sonra modemi yeniden başlat. Ayırdığın IP adresi senin bilgisayarına atansın.

3- Port yönlendirme:

Sol menüden Yönlendirme Ayarları > Port Yönlendirme kısmına gel. Burada da Yeni Ekle tuşuna basıp bütün ayarlarını aşağıdaki ekran görüntüsündekilerle aynı yap ve Kaydet tuşuna bas.

1752406902249.png

Bu kadar, sunucunu açabilirsin. Arkadaşların What Is My IP Address? IP Address Tools and More adresindeki IP adresini kullanıp sunucuna bağlanabilirler.

Not: Port numarası 2456 diye biliyorum. Bi' denersin. Olmazsa, sunucu ayarlarında farklı port numarası yazıyorsa yukarıdaki adımda 2456 yazan yerlere o port numarasını yazarsın.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı