Çözüldü Valorant 800+ FPS veriyor ama V-Sync açınca 116 FPS'e sabitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Ebes

Decapat
Makaleler
1
Yer
Antalya
Arkadaşlar merhaba, 240 Hz OLED monitör var ve V-Sync açınca 116 FPS sabit kalıyor, nedense bir anda oldu bu olay, sebebini bilen açıklayabilir mi?
Not: V-Sync açıkken 225 FPS sabitlenme olayını biliyorum, NVIDIA düşük gecikme oranı yüzünden fakat nedense 116 FPS'e sabitlendi, gücük gecikme sorununu Denetim Masası'ndan ve oyundan kapatmama rağmen.

Çözüm
Windows ayarlardan kontrol eder misiniz Hz değerini? Normalse NVIDIA denetim masasından düşey senkronizasyon ayarı açıksa kapatın.
G-Sync açık mı?

V-Sync monitörünüzün yenileme hızı yani (Hz)si ile oyundaki fpsnizi eşitler yani mesela monitörünüz 240Hz ise V-Sync açınca 240Hz'ye FPS sabitlenir zaten V-Sync açmayın gereksiz 800 FPS bilgisayarınız zorlamıyorsa V-Sync kapalı oynayın ya da daha iyi bir monitöre başvurun. Başka b çözümü ise V-Sync'i açtıktan sonra görüntü ayarlarını biraz daha düşürebilirsin.

Windows ayarlardan kontrol eder misiniz Hz değerini? Normalse NVIDIA denetim masasından düşey senkronizasyon ayarı açıksa kapatın.
G-Sync açık mı?
Monitör kendi kendini 120 hz yapmış. Nedenini bilmiyorum @Yutka46 arkadasimiz sayesinde ayarlardan 120 Hz olduğunu öğrendim. Teşekkürler cevaplarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…