Çözüldü Valorant Alt Tab atınca PC donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

wgaijin

Centipat
RAM
xpg spectrix d41 3200mhz
Ekran kartı
4070ti super
Anakart
b660 plus d4
İşlemci
13600k
Arkadaşlar, nereden başlayacağımı ve nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama oldukça garip bir durumla karşı karşıyayım. Bu sorunu ülkemizde yaşayan başkalarının da mutlaka yaşamış olabileceğini düşünüyorum. Sorun yalnızca Valorant'ta meydana geliyor. Belirli bir sayıda Alt+Tab yaptıktan sonra Valorant donuyor ve oyunu Görev Yöneticisi'nden kapatmam mümkün olmuyor. Bilgisayar tamamen kilitleniyor. Bir süre sonra fareyi hareket ettirdiğimde kulaklığımdan “dıt dıt” şeklinde bir ses geliyor ve bilgisayarı mecburen resetlemek zorunda kalıyorum. Hatta USB ile bağlı olan telefonumdan bile aynı ses çıktı, bu durum beni oldukça şaşırttı.

Şimdiye kadar tüm parçaları kontrol ettim ve internetten birkaç ayar denedim, ama ne yaptıysam sorunu çözemedim. Forumdaki uzman kişilerin bu konuda yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

• RAM testi yaptım, RAM'de bir sorun yok.
  • SSD ömrüne baktım, cihazın ömründen sadece %2 kaybetmiş (cihaz 3 yıllık).
  • Eğer bu genel bir sorun olsaydı, tüm oyunlarda aynı problemi yaşamam gerekirdi. Ancak sorun yalnızca Valorant'ta oluyor.
Sizce bu sorunun kaynağı ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı sorunu ben ve bir arkadaşım da yaşıyorduk ve şu şekilde çözdük, Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafikler > Varsayılan grafik ayarını değiştir > Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması seçeneğini kapatıp bilgisayarı yeniden başlat.
Hocam o şekilde kullanıyorum bu arada :D

Yahu hocam çözüleceğine adım gibi eminim fakat 2025'te güncelleme almayı bırakacak o işletim sistemi bu yüzden 11'e geçtim ama rezil olmaya başladım bu oyunla birlikte.

Hocam eğer yeterli depolama alanınız varsa dualboot bir Windows 10 kurup orada Valorant oynayabilirsiniz gündelik hayatta da Windows 11 kullanırsınız.

2 Seçenek var ya sürüm düşürcen ya da

Ekran görüntüsü 2024-11-29 024759.png

Hocam oyuna küsmeme zaten ramak kalmıştı şimdi bu hareketle birlikte iyice sinirlenmeye başladım artık tek çare oyun içinde Alt Tab atmayacağım atarsam böyle oluyor.

Hocam benim mesajları okumuyorsunuz galiba :)

Hocam eğer yeterli depolama alanınız varsa dualboot bir Windows 10 kurup orada Valorant oynayabilirsiniz gündelik hayatta da Windows 11 kullanırsınız.

Dualboot olayını düşünmüyor değilim ama Valorant'a bu konuda ticket attım hiç sorumluluk bile kabul etmiyorlar başka forumlarda gördüm birebir aynı sorunu yaşayan birine denk geldim gerçekten rezillik bu nedir ya ben sıradan bir oyuncuyum böyle bir şeye mecbur muyum?

Dualboot olayını düşünmüyor değilim ama Valorant'a bu konuda ticket attım hiç sorumluluk bile kabul etmiyorlar başka forumlarda gördüm birebir aynı sorunu yaşayan birine denk geldim gerçekten rezillik bu nedir ya ben sıradan bir oyuncuyum böyle bir şeye mecbur muyum?

Hocam Valorant bu konuda çok bir şey yapamiyor çünkü kanimca tmp cipiyle Valorant'ta bir şey cakisip böyle buglara sebep oluyor.

Hocam Valorant bu konuda çok bir şey yapamiyor çünkü kanimca tmp cipiyle Valorant'ta bir şey cakisip böyle buglara sebep oluyor.

Zaten neden böyle bir şeye ihtiyaç duydular Windows 11'le birlikte bunu da anlamıyorum ne güzel TPM'e falan ihtiyaç yoktu takılıyorduk mis gibi.

Zaten neden böyle bir şeye ihtiyaç duydular Windows 11'le birlikte bunu da anlamıyorum ne güzel TPM'e falan ihtiyaç yoktu takılıyorduk mis gibi.

Microsoft'un canı sıkılıyor hocam bir de Windows recall diye bir zımbırtı cikartip PCleri görüntülemeyi düşünüyorlar isterseniz araştırabilirsiniz.

Aynı sorunu ben ve bir arkadaşım da yaşıyorduk ve şu şekilde çözdük, Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafikler > Varsayılan grafik ayarını değiştir > Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması seçeneğini kapatıp bilgisayarı yeniden başlat.

Çözüm
Aynı sorunu ben ve bir arkadaşım da yaşıyorduk ve şu şekilde çözdük, ayarlar > sistem > ekran > grafikler > varsayılan grafik ayarını değiştir > donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması seçeneğini kapatıp bilgisayarı yeniden başlat.

Hocam yaptım bakalım ama gerçekten soğudum yani. Valorant kadar stabilitesi bozuk başka bir oyun görmedim diyorum ve noktayı koyuyorum. Evet FPS değerleri iyi olabilir, evet 10 yıl ve üstü her bilgisayarda çalışabilir ama bu tip yazılım hatalarına ben gerçekten çok sinir oluyorum. Milyar dolarlık şirketler süründürüyor herkesi böyle. Elinize sağlık şimdiden, elinizden geldiği kadar destek verdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı