Valorant Alt+Tab sorunu nasıl çözülür?

801793

Femtopat
Merhaba, Valorant'ta Alt+Tab atıldığında oyunun donması adına açılmış birçok konu başlığı okudum ve buradayım.
~Windows 11 kullanıyorum~
Sorunum şu ki Alt+Tab yaptıktan 3-4 saniye sonra Valorant'ın Win64-Shipping.exe uygulaması yanıt vermiyor. Yaklaşık 10 saniye sonra (tekrar uygulamaya girmezseniz (girerseniz hata verip oyun çöküyor) çalışıyor hale geri dönüyor. Bu uygulamanın derdi nedir, neden Alt+Tab'da bozuluyor?

Denediğim işe yaramayan şeyler;
• Sürücü güncellemesi
• Tam ekran iyileştirmelerini kapatmak
• Uyumluluk modunu aktif etmek
• Grafik ayarlarında CPU Zamanlayıcısını kapatmak
• Penceresiz tam ekranda oynamak
Ve aklıma gelmeyen forumdaki ve yabancı YouTube kanallarındaki her çözüm yöntemi.

InShot_20240625_193208266.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Alt tab yapmadan once win+tab yaparak baska masaustune atabilirsiniz olmazsa alt tab dan once alt enter yapip alt tab yapin

Oyunu kaldırıp tekrar kurmayı da denemişsinizdir muhtemelen. Açıkçası tüm çözüm önerilerini neredeyse denemişsiniz, sistem özellikleriniz nedir? Ayrıca W10 ile denediniz mi?
tekrar kurma işlemini yaptım evet. Windows 10 ile denemedim komple baştan kurmam gerekiyorsa o kadar bilgisayar bilgim yok ve bazı kurgu programlarım için Windows11'e ihtiyacım var

hallettim ama tek kullanımlık mı bilmiyorum oyunu bir süre kapatmayacağım.
Öncelikle riot vanguard'ı sil ve görev yöneticisinden riota ait tüm yazılımları kapat.

Sonra Windows defender'a giriyoruz eklediğim ekran resmindeki en üstte yazana basıp güvenlik duvarını geçen uygulamaların olduğu kısma gelicez; ayarları değiştire bas. Sonra o listeden şunları bulup seçip kaldırıyoruz (geri açacağız):
1- BootstrapPackagedGame
2- Riot Client
3- VALORANT
4- Vanguard user mod service. (VARSA)
Bunların erişimini kaldırdıktan sonra valorantı açıp vanguardı tekrar yükle. Yükledikten sonra PC'ni kapatıp aç ama oyuna henüz girme.
Resledikten sonra tekrar Windows Defender kısmına girip şu adımları izleyeceksin:
2. resimde gördüğün başka bir uygulamaya izin ver kısmından erişimi kaldırdıklarımızı geri koyacağız.
Göz at kısmından;
1- C:\Riot Games\VALORANT\live\ShooterGame\Binaries\Win64-Shipping.exe
2- C:\Riot Games\VALORANT\live\VALORANT.exe
3- C:\Riot Games\Riot Client\Riot Client Services.exe
4- C:\Program Files\Riot Vanguard\vgc.exe

Teker teker bunları ekle ve özel kutucuğunun da ortak kutucuğunun da tikli olduğundan emin ol.

Şimdi windowsa ''Hizmetler'' yazıp 3. resime geçiyoruz;
Hizmetler kısmında ''vgc'' yazan bir hizmet olacak ona sağ tıklayıp özellikler kısmından başlangıç türünü otomatik olarak ayarlaman gerekiyor. Uygula diyip tamama tıkla hayırlı olsun saatlerdir uğraşıyordum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240626_111100.jpg
    IMG_20240626_111100.jpg
    142,5 KB · Görüntüleme: 63
  • Ekran görüntüsü 2024-06-28 202753.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-28 202753.png
    30,6 KB · Görüntüleme: 54
  • Ekran görüntüsü 2024-06-28 203445.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-28 203445.png
    11 KB · Görüntüleme: 67
  • Ekran görüntüsü 2024-06-28 204608.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-28 204608.png