Valorant Alt+Tab yapınca 5 saniye siyah ekranda kalıyor

inaccesiblex

Femtopat
Daha fazla  
RAM
GSkill Trident Z 7200MHz
SSD veya HDD modeli
Corsair MPT
Ekran kartı
RTX 3080
Anakart
ROG Strix z690-E
İşlemci
Intel i9-13900k
Geçen hafta temizlemek için bilgisayara format attım. Öncesinde Valorant'ta 4.3 çözünürlük yapmıştım ve 1920x1080 tam ekran çözünürlüğünde sıkıntısız şekilde Alt+Tab yapabiliyordum. Şu an Valorant'ta 4.3 yapıp Alt+Tab yaptığımda 5 saniye siyah ekranda kalıyorum. Ne yapıp bunu eskisi gibi yapabilirim? Yardımınıza ihtiyacım var.

Belirttiğim gibi önceden tam ekranda problem yaşamıyordum. Pencereli oynamak istemediğim için bu formu açtım.
Normalde explorer.exe sonradan Alt+Tab'ı devralır. Explorer.exe'i Görev Yöneticisinin "Ayrıntılar" bölümünden bulup kapatın ardından Alt+Tab yapmayı deneyin sorun devam etmiyorsa explorer'dan kaynaklanıyordur yada DWM'den.

Ek olarak format sonrası Performans seçenekleri bug'a girebilir değiştirirseniz de düzelme ihtimali var.

Normalde explorer.exe sonradan Alt+Tab'ı devralır. Explorer.exe'i Görev Yöneticisi'nin "ayrıntılar" bölümünden bulup kapatın ardından Alt+Tab yapmayı deneyin sorun devam etmiyorsa Explorer'dan kaynaklanıyordur ya da Dwm'den.

Ek olarak format sonrası performans seçenekleri Bug'a girebilir değiştirirseniz de düzelme ihtimali var.

Explorer'i kapattığım zaman masaüstü gidiyor kapatıp açmam gerekiyor sistemi.

Explorer'i kapattığım zaman masaüstü gidiyor kapatıp açmam gerekiyor sistemi.
Kusura bakma görev yöneticisini açık bırakıp explorer.exe'i kapattıktan ve test ettikten sonra görev yöneticisinde "Yeni görev başlat" deyip "explorer.exe" yaz demeyi unutmuşum benim hatam. Ama yinede Alt+Tab'ı test edebilmiş olman lazım.

Kusura bakma Görev Yöneticisi'ni açık bırakıp explorer.exe'i kapattıktan ve test ettikten sonra görev yöneticisinde "yeni görev başlat" deyip "explorer.exe" yaz demeyi unutmuşum benim hatam. Ama yine de Alt+Tab'ı test edebilmiş olman lazım.

Oyun açık değildi ondan dolayı edemedim. Akşam tekrar deneyip dönüş yapacağım size hocam.

Muhtemelen sürücüleri güncellememişsindir. Yenileme hızını değiştirdiğinizde bir etkisi oluyor mu?

Şöyle bir şey var.

Çözünürlük değiştirdiğim zaman ayarlardan 280Hz'e çekince Alt Tab'ım düzeliyor.

Fakat 1920x1080 çözünürlüğünde Hz 279.86 olarak kalıyor tam 280'e çekemiyorum ondan dolayı Alt Tab'da siyah ekran oluyor.

Formattan önce böyle değildi nasıl düzeltirim bunu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı