Çözüldü Valorant arkada açık olduğunda GPU kullanımı %100 oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

heturan53

Hectopat
Daha fazla  
1654980422080.png

Arkadaşlar Alt+Tab yaptığımda ekran kartı %100 kullanıma çıkıyor ve 90 derecelere ulaşıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın bence ucu ucuna yetiyor. Grafik ayarlarını düşürmekten başka seni bir şey yapabileceğini düşünmüyorum. Yani benim fikrim :) Belki ekstra fanların hızlarını yükseltebilir ve kasanın da daha iyi ve kaliteli hava almasını sağlayabilirsin.

Artı -1 Eksi
Kartın bence ucu ucuna yetiyor. Grafik ayarlarını düşürmekten başka seni bir şey yapabileceğini düşünmüyorum. Yani benim fikrim :) belki ekstra fanların hızlarını yükseltebilir ve kasanın da daha iyi ve kaliteli hava almasını sağlayabilirsin.

RX6600 Valorant'ı açıp yanında da CS:GO oynatacak bir kart yanlış bilgi vermeyin.

Powercolor fighter rx6600 kartına sahibim ben de. Şuan fps sınırlandırmayı kapatıp arkaplanda valorant açtım. Gpu kullanımı %90 l0rde işlemci kullanımı %60 larda. Tabi bu grafik ayarlarınıza göre değişebilir ancak gpu sıcaklığım 65in üstüne çıkmıyor ve arada kullanım %99 oluyor.
Fpsyi 150 ye sabitledğimde ise hem gpu hem cpu kullanımı %35lerde ve gpu sıcaklık değeri 50 lere iniyor.

Son olarak arka plandayken fps kısıtlamada fps sınırını 30 yaptığımda (oyunun standart verdiği değer). Gpu kullanımı %5in üstüne çıkmıyor ve 45-50 derece arasında çalışıyor.

PowerColor Fighter RX6600 kartına sahibim ben de. Şu an FPS sınırlandırmayı kapatıp arka planda Valorant açtım. GPU kullanımı %90 l0rde işlemci kullanımı %60'larda. Tabii bu grafik ayarlarınıza göre değişebilir ancak GPU sıcaklığım 65'in üstüne çıkmıyor ve arada kullanım %99 oluyor.
FPS'yi 150'ye sabitledğimde ise hem GPU hem CPU kullanımı %35'lerde ve GPU sıcaklık değeri 50'lere iniyor.

Hem masaüstü ve hem oyunu görüntülemeye çalışıyormuş gibi his geldi bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı