Valorant oynarken FPS'im son zamanlarda çok düşmeye başladı. Normalde 150FPS altını çok görmezken artık çatışmalara girince 100-130 FPS görüyorum. Ve bazen hiçbir şey yokken ani FPS dropları yiyorum.
Bilgisayarıma yeni format attım ve içini temizledim size bu sorunun kaynağı ne olabilir?
O sistemde bırak 150 FPS altını, 200 FPS altını bile görmemen gerekir. En başından beri doğru kullanamıyorsun cihazı sanırım. Bilgisayarında çer çöp programlar, arka planda çalışan ıvır zıvır varsa kurtul, RAM ve işlemci değerlerini de BIOS'tan kontrol et.
Temiz bir format atın hocam.
Ondan sonra NVIDIA sitesinden ekran kartının en güncel sürümünü indirin.
Format sonrası güncellemeleri yapın.
Takılmalar HDD var ise ondan olabiliyor olabilir.
Oyunu Windows'un kurulu olduğu yere atarsanız sorununuz en aza indirilecektir.
Saygılar.
Ekran kartını hep maksimum güçte kullanıyorum. Driverlar güncel. Valorant'ta grafik ayarları FPS'e çok etki etmiyor ama zaten hepsini düşükte kullanıyorum.
O sistemde bırak 150 FPS altını, 200 FPS altını bile görmemen gerekir. En başından beri doğru kullanamıyorsun cihazı sanırım. Bilgisayarında çer çöp programlar, arka planda çalışan ıvır zıvır varsa kurtul, RAM ve işlemci değerlerini de BIOS'tan kontrol et.
Bilgisayara dediğim gibi yeni format attım her şeyi baştan yükledim. Sadece çok kuklandığım programları yükledim şu anlık ıvır zıvır şeyler yok yani. RAM 3200MHz çalışıyor. İşlemcinin nesini kontrol edebilirim BIOS'ta?
Temiz bir format atın hocam.
Ondan sonra NVIDIA sitesinden ekran kartının en güncel sürümünü indirin.
Format sonrası güncellemeleri yapın.
Takılmalar HDD var ise ondan olabiliyor olabilir.
Oyunu Windows'un kurulu olduğu yere atarsanız sorununuz en aza indirilecektir.
Saygılar.
Bilgisayara dediğim gibi yeni format attım her şeyi baştan yükledim. Sadece çok kuklandığım programları yükledim şu anlık ıvır zıvır şeyler yok yani. RAM 3200MHz çalışıyor. İşlemcinin nesini kontrol edebilirim BIOS'ta?
Ekran kartını hep maksimum güçte kullanıyorum. Driverlar güncel. Valorant'ta grafik ayarları FPS'e çok etki etmiyor ama zaten hepsini düşükte kullanıyorum.
Oyun M.2 SSD de kurulu. Driverları yeni güncelledim.
Cinebench R23 is one of the most popular synthetic benchmarking software used to test a CPU performance, based on Cinema 4D which is a 3D modeling, animation,