Çözüldü Valorant "DX11 feature Level 10.0 is required" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hikmet61547

Femtopat
Daha fazla  
Hata ile ilgili önceden açılan konulardan bilgim var. Dolayısıyla yeni ekran kartı aldım DirectX12 destekli RX 550. Kasaya takım driver'lerini kurdum oyuna giriş yapmayı denediğimde hala Valorant DX11 hatası almaya devam ettim. Emin olmak için minimum gereksinimi DirectX11 olan bir başka oyunu da açmayı denedim ve sorunsuz açıldı. Valorant'ın da minimum gereksinimi DirectX 11. Benim ekran kartım 12 olduğu halde neden açamıyorum acaba?

Hocam silip yüklemeyi denedim o da çözmedi. Buyurun ekran görüntüsü.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-01-03 131017.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 68
Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcıları kısmının ekran görüntüsünü atar mısınız? Belki işlemcinin dahili grafik birimi vardır.

Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcıları kısmının ekran görüntüsünü atar mısınız? Belki işlemcinin dahili grafik birimi vardır.

Buyurun hocam 1 tane var RX550 o da.

Buyurun hocam 1 tane var RX550 oda.

Tabii sizin kadar anlamam ama başka bir problem var gibi çünkü bir başka DirectX11 gerektiren oyunu sorunsuz açıyor yani bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-01-03 132657.png
    2,4 KB · Görüntüleme: 64
@Bora Dere benim aklıma Fake GPU geldi. Sizce olabilir mi? Bunu kontrol etmenin bir yolu var mı?

İlginç bir durum. Sistemde her şey tıkırında görünüyor. Şu işlemleri Valorant için yapıp RX 550'yi seçer misiniz?

Hocam yapılıydı o ayar da. Tekrar baştan yaptım kaldırıp gene etki etmedi.

Başka fikrim kalmadı maalesef. Bu oyunun şu an sizde açılmaması ve başlıktaki hatayı vermesi çok saçma. Temiz kurulum önermeyi sevmem, büyük ihtimalle yapsanız düzelir ama size kalmış. Onun dışında aklıma başka bir şey gelmiyor.

Hocam yapılıydı o ayar da. Tekrar baştan yaptım kaldırıp gene etki etmedi.

Hocam bir de bir şey belirtmek istiyorum. İlk Riot'a ticket attığımda bilgiler istediler verdim dönüş olarak eski ekran kartının kalıntıları kalmış DDU ile kaldırma işlemi uyguluyup güncel bir şekilde kurulum yapacağız kesinlikle çözülür dendi. Dedikleri gibi DDU ile kaldırdım driverleri sonra güncel şekilde kurdum. DDU'yu güvenli modda kullandım tavsiye edilen kaldırma işlemini de seçtim çözülmedi, yanlış mı kullandım DDU'yu desem her şey doğru yapıldı yani bilmiyorum.

@Bora Dere Process Monitor ile hata raporu oluşturup yollasam faydası olur mu?

Rapor alıp paylaşın bakalım. Başlıktaki soruna çözüm olmaz ama. DDU işlemini tekrar yapın, aşağıdaki rehbere bakarak. Sürücü olarak da verdiğim linkteki en güncel sürücüyü kurun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…