Valorant e-Spor'a katılmak

Oktay Usta

Decipat
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
1.649
Yer
Kappppadokkya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ders çalışmak
Selamlar herkese. Bildiğiniz üzere Valorant 2 Haziran tarihinde çıkışını yaptı. Ben oyunu 4 Haziran'da indirdim. Kapalı beta ile uğraşmadım. Ve oyunu çok sevdim. Valorant'ı indirdiğimden beri diğer oynadığım oyunları oynamayı neredeyse bıraktım. Ve tamamen Valorant'a odaklandım. Oyundaki en iyi oynadığımı düşündüğüm karakter jett. Ve cidden oyunu çok iyi oynadığımı düşünüyorum. Belki de sadece kendimi kandırıyorum dur. Oyundaki nefret ettiğim tek şey takım oyuncularının oyunu ciddi bir ilerleyişine engel olmasıdır. İnşallah ileride bu sorunu çözeceklerdir. Ve gelelim konumuza. Oyunda ulaştığım en fazla öldürme sayısı 43 öldürme oldu. Ve oyunun başında bir oyuncumuzun çıkması, ve ardından 2 oyuncunun daha çıkmasına rağmen 43 öldürme sayısına ulaştım (aslında tam anlatamadım kusura bakmayın). Yani oyuna çok odaklanabilir isem ileride e-spor'a katılabilir miyim? Ve oyunu keşke videoya alsaydım diye üzülüyorum. YouTube'da görüyorum "funny moments" başlıklı videolar var, o videolarda bir elde ulaşılabilen en yüksek öldürme sayısına ulaşan insanların videoları var. Anlayacağınız bende oralarda bulunmak isterdim. Neyse, ben e-spor'a katılabilir miyim? Daha değil yani iyice geliştikten sonra. Oyun e-spor'a giriş yaptığı zaman katılabilir miyim? Yaşım 15. aşırı özenli yazmaya çalıştığımdan dolayı saçmaladım. Yapılacak bir şey yok. Kusurlarım olur ise kusuruma bakmayın. Böyle saçma bir konuyu üşenmeyip okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
 
Lol çok uzun bir yoldan geçmişti. İnternet kafesen ülker stadyumuna...
Öncelikle zaman lazım e-sporcu olmak kolay değil, mental olarak sağlam olman lazım. Hayatında 7 gün ortalama 10 saat sadece bir oyunu oynayacaksın. Sana bir ton flame atılacak sakin olmalısın.

Oyunda bulunan en üst lige çıkacaksın, gaminghouse muhabbetine gireceksin belki. Sözleşmen olacak sorumlulukların olacak. Öyle görüldüğü gibi bir hevesle başlanıncak bir sektör değil. Sürekli çalışman lazım. Yaşın bir avantaj ama hayatının geri kalanı Bilgisayar başında 6 gün 10-12 saat aynı oyunu oynamak buna dayanabilir misin?

Yaşıtların dışarda dolaşırken evde 5-10 erkek oyun oynayacaksın. Çok büyük bir para da kazanmayacaksın muhtemelen.
 
Oyun oynamak genellikle keyiflidir. Ama bunu bir iş olarak yaptığınızda ve her gün günde en az 8, hatta bazen 14 saat oynamanız gerekince bir noktada muhtemelen sıkılırsınız. E-spor'un un geleceği yok demiyorum. Kesinlikle var. Ama sıkıntı şu ki eğer profesyonel düzeyde bir oyuncu olmak istiyorsanız her gün sabahtan akşama kadar aynı oyunu oynamanız gerekecek.

İnsanlar keyif alacakları bir iş olacağını düşündükleri için profesyonel oyuncu olmak istiyorlar. Ama şu ana kadar röportajlarını izlediğim bir sürü profesyonel oyuncunun binlerce saat aynı oyunu oynamaktan artık bıkma noktasına geldiklerini gördüm gördüm. Ve eğer durum oyundan keyif almama noktasına gelirse zaten yapmış olduğunuz meslek seçiminin bir anlamı kalmaz. İyi düşünün hocam :)
 
E-sporun garantisi yok. Ayrıca bir oyuna e-spor takımına katılsan bile(ki bu yaşta LAN turnuvalarına çıkamazsın) günde 8-10 saat oynaman demek. Bu da gününden bir parçayı atman gerekiyor. Çoğu e-sporcu da sosyal aktiviteleri hayatından çıkararak oyunlarına yoğunlaşmış. Yani eğer e-sporcu olamazsanız arkadaşlarınızı kaybetmiş olacaksınız. Zaten pek arkadaşınız yoksa ve okul zorlamıyorsa gelişmeye çalışın ama sadece çok iyi oynadığınız için takıma alınmazsınız. İnsanların sizi bilmesi ve sevmesi lazım ki takıma reklam olarak da faydanız olsun. Bu yüzden olabildiğince çok sosyal medya platformunda hesap açın. Özellikle Twitter ve Twitch. Buralarda reklamınızı yapıp bir fan kitlesi oluşturun. Sonra takımlar gelir. Ama bunları yazması kolay. Önemli olan gerçekten bunları yapabilmek. Hem daha pro seviyesinde bir oyuncu musunuz bunu da bilmiyoruz. Birkaç klip atın da oynayışınızı görelim :)
 
Teşekkür ediyorum. Tek amacım e-spor'cu olmak değil, Twitch veya YouTube'da ünlü olmakta olabilir. Aklıma başka bir şey gelmedi yazacak.
 
Bence olabilirsin yeter ki içinden gelsin ve doğal olmaya çalış insanları ilgisini çekecek ranklara ulaşmaya çalışmalısın bence ilk olarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı