dngsukuna
Centipat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- 12. Nesil Intel® Core™ i7 12650H İşlemci
Wındows 11
NVIDIA® GeForce® RTX4060 8GB 128 Bit GDDR6
32GB DDR4
1TB M.2 SSD PCle 4.0 (Okuma: 5000MB/s - Yazma: 3600MB/s)
15.6" FHD IPS 144HZ 3ms 45% 250NIT
Aynı sorunu bende yaşadım ve Riot ekibinin desteğiyle sorunu çözdüm, birden çok adımımız var sırasıyla adımları takip edin sonucunda bu hatadan kurtulacağınızı umuyorum...
İlk adım;
Aldığın "a critical error has occurred" veya "kritik bir hata meydana geldi." hatası genelde valoraNT'ın uyumluluğuyla alakalı, o yüzden değişikse uyumluluk ayarlarını düzeltelim.
Bu seçeneği indirip kuracaksınız.
Ticketten aldım ve buraya aktardım umarım yararlı olur iyi Sosyaller!
İlk adım;
Aldığın "a critical error has occurred" veya "kritik bir hata meydana geldi." hatası genelde valoraNT'ın uyumluluğuyla alakalı, o yüzden değişikse uyumluluk ayarlarını düzeltelim.
- Oyunun kısayoluna sağ tıklayalım ve özellikler diyelim.
- Üst sekmelerden uyumluluk sekmesine gelelim,
- Üst kısımda uyumluluk modu altındaki "bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu" seçeneğinin kutucuğunu kaldıralım.
- Burada "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğini göreceksin, bunun yanındaki kutuda tik varsa kaldıralım.
- Hemen bunun altında "bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneği var, onun da tikini aktif edelim.
- tamam diyerek bu ekranı kapatabilirsiniz.
işe yaramazsa ikinci çözüm- Windows + r ile çıkan çalıştır penceresine CMD yazalım.
- Sonra çıkan pencereyi görev çubuğunda sağ klik ile sabitlemeni isteyeceğim.
- Şimdi komut istemi penceresini kapatıp sabitlediğine sağ klik ile yönetici olarak çalıştırmanı rica edeceğim.
- Ondan sonra:
- “ipconfig /flushdns” yazıp enter'layalım.
- “ipconfig /registerdns” yazıp enter'layalım.
- “ipconfig /release” yazıp enter'layalım.
- “ipconfig /renew” yazıp enter'layalım.
- “nbtstat -R” yazıp enter'layalım.
- “nbtstat -rr” yazıp enter'layalım.
- “netsh int reset all” yazıp enter'layalım.
- “netsh int IP reset” yazıp enter'layalım.
- “netsh winsock reset” yazıp enter'layalım.
- Şimdi bilgisayarı yeniden başlatabiliriz.
üçüncü çözüm
Bu durum Vanguard'ın eksik yüklenmesinden kaynaklanıyor olabilir, senden rica etsem Vanguard'ı silip tekrar deneyin.
C:\windows\ konumundaki vgkbootstatus.dat dosyasını silelim.
• Revo Uninstaller'ı indirip, Riot Vanguard'ı ara ve kaldır. (iyice arattığından emin olun, ancak Vanguard listede görünmüyorsa bu adımı atlayabilirsin)
• Windows'a CMD olarak arat ve sağ tıkla -> yönetici olarak çalıştır.
• Aşağıdaki komutları yaz veya kopyala/yapıştır (her birini ayrı ayrı yap):
Sc delete vgc.
Sc delete vgk.
Son olarak bilgisayarı yeniden başlatalım. Burada yeniden başlat seçeneği ile başlatman çok önemli.
dördüncü çözüm(sadece Intel kullanıcıları için)
öncelikle senden ricam eğer ki Intel işlemci kullanıyorsan işlemci modelini Google'a yazıp, Intel'in kendi sitesine girip, oradan da downloads sekmesine ilerle. Sonrasında oradaki sürücülerden WHQL olan sürümü indirip kuralım. sonrasında oyunu test edelim.
eğer WHQL burada gözükmüyorsa alttaki görseldeki yerden indirin.
Bu seçeneği indirip kuracaksınız.
Ticketten aldım ve buraya aktardım umarım yararlı olur iyi Sosyaller!