Valorant en az 400 FPS aldıracak sistem önerisi

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğini unut diye bir durum yok arkadaşın 3060'a ihtiyacı yok çünkü Valorant için istiyor sonucta önemli olan işlemci.

GTX 750 koyup yanına R5 5600X mi alsın bu nasıl bir şey?

Dediğini unut diye bir durum yok arkadaşın 3060'a ihtiyacı yok çünkü Valorant için istiyor sonucta önemli olan işlemci.

Dostum lütfen bilemeden yorum yapma yayıncılar ya da e sporcular aptalmı gidip bilgisayarlarına RTX 3060,3080 gibi ekran kartları takıyor hem işlemcinin hem de ekran kartının eşit seviyede iyi olması gerekiyor.

Emin misiniz bence siz bir konu acın bunla ilgili beni de davet edin diğer okurlarla münazara yapalım şimdi bura dolmasın.

Adam elimde 1050 var zaten diyor okumadan mı yazıyosunuz.

1050 ile kalsa bile 400 FPS göreceğini sanmıyorum çünkü RX560'la neredeyse aynı ekran kartı Valorant'ta i5 10400F ile 300'ü bile göremiyorum düşük ayarlarda.

Dostum lütfen bilemeden yorum yapma yayıncılar ya da e sporcular aptalmı gidip bilgisayarlarına RTX 3060,3080 gibi ekran kartları takıyor hem işlemcinin hem de ekran kartının eşit seviyede iyi olması gerekiyor.
tabikide eşit seviyede olmalı ama arkadaşın amacı valorant da yüksek fps almak o yüzden 3060 da alsa 1660 da taksa valorantta 400 fps icin işlemciye ağırlık verilmeli

En az 5600X/11600K ve çift kanal 3200-3600 MHz bellek gerekir. Bununla bile bazen 400'ün altına düşebilirsin. Fakat hissedeceğini sanmıyorum bu düşmeleri.

Yanlış bilgi. İyi işlemcinin yanında iyi ekran kartı alınması gibi bir zorunluluk yok. Fakat zorunluluk yok diye 3060-3080 alan ''aptal'' olmuyor. Orta seviye bir ekran kartıyla rekabetçi oynanış için yeterli bir bilgisayar toplanabilir.

Bunun dışında işlemci güçlü diye ekran kartıda onun kadar güçlü olmalı diye bir şart yoktur, CPU darboğazı olunan durumlarda daha iyi bir ekran kartı kullanmak FPS'i artırmaz, sadece grafikleri artırmaya yarar. Rekabetçi oyuncular ise grafik kalitesine değil görüntünün temizliğine ve dikkat dağınıklığına yol açan şeyleri minimize etmeye odaklandıklarından genelde grafik ayarlarını oldukça düşürmeye, devre dışı bırakmaya yönelirler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı