Valorant FPS düşmesi yüzünden oyundan atılma

İşletim sistemi
Windows 10

Metehan Şahin

Hectopat
Valorant'ı 2 Haziran'dan beri oynuyorum. Fakat en başlarda olmayan bir sorun var. Normalde 70-80 civarı FPS alıyorum fakat aniden 20-10 civarına kadar düşmeye başlıyor. En sonunda ise büyük bir drop giriyor ve maçtan atıyor. Bilgisayarımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak en başta böyle olmuyordu sonradan oyunda mı bir değişiklik oldu diyorum ama bu sorunu başkalarının yaşadığını da görmedim. Başka Online ve bu bilgisayar için yüksek grafikli oyunlarda da test ettim ancak böyle bir soruna rastlamadım. Sistem Özellikleri: i5 4200M-6 GB RAM-Radeon 8600/8700M 2 GB

Oyun içi Ram kullanımına bakar mısın MSI Afterburner ile? Muhtemelen RAM'den kaynaklı gibi geldi bana. Çünkü benim de oynarken 6-6.5 GB RAM kullanımı gözüküyor. Sende de 6 GB RAM var fakat bunun 1.5-2 GB'si sistem tarafından kullanılıyor ve 4 GB RAM bu oyuna yetmiyor olabilir.

Güncellemelerden dolayı FPS kaybı yaşanmış olabilir veya ısınan hava şartlarından dolayı bileşenlerin ısınıyorsa bu da droplara neden olabilir?

Oyun içi denedim ve ortalama 5 GB RAM kullanıldığını gördüm fakat oyunu oynamaya ilk başladığım zamanlarda böyle bir sorun yaşamadığımı bildiğim için bunun RAM'den kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…