Valorant FPS nasıl artırılır?

ardanil7

Hectopat
Daha fazla  
Sistem:
AMD Ryzen 3700X
ASUS TUF B550 M Plus Wi-Fi anakart
ASUS TUF GT501 CASE
ASUS Dual RTX 2070 Super OC
Team T-Force TUF Vulcan 2x16 (3200 MHz)

Arkadaşlar merhabalar,
Sıkı bir Valorant oyuncusuyum. Fakat çatışma anlarında 200-250 FPS alıyorum. Ekranım 280 Hz ve stabil olarak 280 FPS yukarısında alamamak çok canımı sıkıyor. GPU Tweak II uygulamasından baktığım kadarıyla oyun esnasında ekran kartının %30-40'ı ve işlemcinin % 25-30'u kullanılıyor. Bir arkadaşım ROG STRIX RTX2060 ve Ryzen 3600X ile benimle aynı FPS'i alıyor. Grafik ayarlarımda çok izlekli görselleştirme açık olmasına rağmen bana göre ortalama 300 almam gerekiyor. Anladığım kadarıyla Valorant işlemci temelli bir oyun ve çok da bir bilgim olmadığımdan acaba stok soğutucu yerine ASUS TUF Gaming lc 240 RGB 240mm adlı sıvı soğutucuyu alıp almamak arasında kararsızım. Alırsam bir etkisi olur mu? Veyahut FPS'i arttırmak için ne yapmama gerekli? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki işinize yarar.

Sıvı soğutucu alırsanız bir miktar performansınız artar, ama direkt olarak değil. Valorant oynarken işlemcinizin stok soğutucuyla ısınacağını sanmıyorum. Eğer iyi bir soğutma çözümünüz olursa, iyi bir hız aşırtma yapabilirsiniz. Hız aşırtma sayesinde oyun performansınız yükselir.

Çok normal Valorant oynayan birçok yayıncı da sizinle aynı FPS değerini alıyor. Ben 1660S kullanıyorum, birkaç ay önce Max ayarlarda 300-350 FPS alırken aldığım FPS 200-250 aralığına düştü. Herkes aynı merak etmeyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki işinize yarar.

Teşekkür ederim. Ben bu videoyu uyguladım fakat bir şey değişmedi. Böyle videolar sanırım bir tık daha düşük sistemler için etkili oluyor
XMP açık değil mi?
Açık hocam
Sıvı soğutucu alırsanız bir miktar performansınız artar, ama direkt olarak değil. Valorant oynarken işlemcinizin stok soğutucuyla ısınacağını sanmıyorum. Eğer iyi bir soğutma çözümünüz olursa, iyi bir hız aşırtma yapabilirsiniz. Hız aşırtma sayesinde oyun performansınız yükselir.
Tamamdır çok teşekkür ederim fakat eğer overclock yaparsam sıvı soğutucuya ihtiyacım daha fazla artmaz mı?
XMP açık değil mi?
Açık hocam
Çok normal Valorant oynayan birçok yayıncı da sizinle aynı FPS değerini alıyor. Ben 1660S kullanıyorum, birkaç ay önce Max ayarlarda 300-350 FPS alırken aldığım FPS 200-250 aralığına düştü. Herkes aynı merak etmeyin.
Tamamdır çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Tamamdır çok teşekkür ederim fakat eğer overclock yaparsam sıvı soğutucuya ihtiyacım daha fazla artmaz mı?
Şu an kullanmakta olduğunuz soğutucunuz ile hız aşırtma yapmayın. Sıvı soğutma alırsanız, işlemciniz daha kolay soğutulur, bu da performansınıza doğrudan etki eder.

Şu an kullanmakta olduğunuz soğutucunuz ile hız aşırtma yapmayın. Sıvı soğutma alırsanız, işlemciniz daha kolay soğutulur, bu da performansınıza doğrudan etki eder.
İlginiz için çok teşekkürler hocam. Peki önerebileceğiniz benim sistemimin ayarında bir soğutucu var mıdır? ASUS TUF Gaming lc 240 RGB 240mm ben bu soğutucuyu düşünüyorum ama hakkında en ufak bir bilgim yok. Sizin farklı bir öneriniz var mı?

İlginiz için çok teşekkürler hocam. Peki önerebileceğiniz benim sistemimin ayarında bir soğutucu var mıdır? ASUS TUF Gaming lc 240 RGB 240mm ben bu soğutucuyu düşünüyorum ama hakkında en ufak bir bilgim yok. Sizin farklı bir öneriniz var mı?
Daha iyisi bulunur, tam butce belirtebilir misiniz? Yurt disindan (amazon prime) alma imkaniniz var mi?

Daha iyisi bulunur, tam butce belirtebilir misiniz? Yurt disindan (amazon prime) alma imkaniniz var mi?
Hocam maksimum 1500 tl,amazondan da alabilirim, hatta ve hatta ülke olarak Kuveyt’ten de alabilirim.
Hocam maksimum 1500 tl,amazondan da alabilirim, hatta ve hatta ülke olarak Kuveyt’ten de alabilirim.
Zaten kendi sistemi mi de Kuveytten topladım kada hariç ve yaklaşık 7000 tl ye denk geldi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı