Valorant güvenilir mi?

ustam06

Femtopat
Daha fazla  
Bundan epey zaman önce oynamıştım. Şu an yine oynamak istiyorum ama Valorant Vanguard güvenilir değil falan dediler. Oynayan falan varsa öneriniz nedir? PC'ye zarar verir mi Vanguard sistemi?

Bundan epey zaman önce oynamıştım. Şu an yine oynamak istiyorum ama Valorant Vanguard güvenilir değil falan dediler. Oynayan falan varsa öneriniz nedir? PC'ye zarar verir mi Vanguard sistemi?
Kernel seviyesinde anti-cheat koruması hoşumuza gitmese de Riot tarafından sorun yaşatmaz.

Bilgisayar üzerinden istatistik için veri topladığı ve bu verileri işlediği bir gerçek fakat bu sistem verilerini herhangi bir şekilde paylaşmak amacıyla kullanmadığını belirtmiştir. Hizmet şartları ve gizlilik politikasına uygun hareket etmektedir. Detayları Riot'un sitesinden öğrenebilirsiniz.
"I. TOPLADIĞIMIZ BİLGİLER" kısmı:
"9. GÖZETİM VE HİLE KORUMASI" kısmı:

Sırf bu yüzden oynamıyordum şahsen zaten çok beğendiğim bir oyun değil fakat arkada sürekli Vanguard adında bir işlemin çalışması beni rahatsız ediyor.

Yükleniyor şuan hepinize teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için çoğu kişi oynuyor ya inşallah sıkıntı olmaz diyorum iyi günler

Kernelime kadar inen bir yazılıma neden güveneyim sırf bu yüzden oynamıyorum.
Kendileri paylaşmasa bile verilerinizi VS. yarın bir gün güvenlik açığından faydalanan bir korsan bilgisayarıma neler yapabilir belli olmaz. Belki zombi bilgisayara çevirecek PC'yi.

Tek taraflı up olarak çalışan ve sadece belirli bir uygulamalarla entegreli çalışıp ona göre veri gönderen bir uygulama bilgisayarınızı zombiye çeviremez. Secure Boot entegreli servis ya da yazılım geliştiren herkes bu yazdığınız yorumun yanlış olduğunu söyleyecektir. Ayrıca up olarak alınan verilerde kullanılan uygulamaya göre encrypt edilerek gönderiliyor. Yani siz Valorant uygulaması açarsanız o zaman Valorant uygulamasının bağlantı yapabileceği uygulamalara gönderir. Ha diyelim Vanguard'ı bozacak başka bir yerden başka bir virüs buldunuz ve abc adında da bir uygulama olsun. Bu abc uygulamasını açtığınızda veri gönderecek olsun. Bu abc uygulaması vanguarda ihtiyaç duymadan direkt olarak zaten verilerinizi toplar. Ne diye zor yolu seçip Vanguard üzerinden veri toplamaya çalışsın ki. Vanguard'ın sadece belirli bir uygulamaya bağlı olarak çalışmasının çok daha fazla avantajı var. GamesoftACS gibi sistemler DLL injection metodu ile delinip hile yapılabilirken bellek üzerinde de değişiklik yapılabiliyorken vanguarda bir şey inject edip göndermek için Bootstart'a kadar müdahale etmek gerekiyor. Maalesef bu konularda birisi ortaya çıkıp detaylı anlatmadığı için birçok insanda şüphe uyanıyor. Bu uygulama Boot üzerinden start verirken bile açılıyorsa benim her şeyimi çalıyorlardır kaygısı maalesef birçok insanda var. mpgh.net üzerinde oyunlar için geliştirilen birçok injection metodu var fakat daha Vanguard'ı dışarıdan delebilen bir uygulama şu an için mümkün değil. Göz göre göre inatlaşıp bu uygulamayı boot seviyesinde delmeniz gerekiyor (Valorant wall hack kullananlar bu durumu zaten yaşıyor.). Şu an için TPM'de ve Secure Boot'ta güvenlik açığı olmadığı sürece Vanguard üzerinde de bir güvenlik açığı olmayacaktır. TPM'ya da Secure Boot için açık buldukları gün bu Vanguard üzerinde de bulacaklardır.

Yükleniyor şu an hepinize teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için çoğu kişi oynuyor ya inşallah sıkıntı olmaz diyorum iyi günler.

Dostum senin verilerini aliyor ve saklıyor ancak problem olmaz kim ne yapsin senin verini gibi duşunebilirsin, bende oyun kapali betadan beri oynuyorum. Problem değil verilerini alip almamasi bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı