Valorant "HVCI enabled" hatası

quedral

Decapat
Daha fazla  
Bu sabah bir süre oyun girdikten sonra mola vermek için oyundan çıktık. Yaklaşık 1 saat sonra tekrar girdiğimde Secure Boot ve HVCI etkinleştirmem gerektiğini söyledi. Secure Bootu hallettim fakat HVCI ile alakalı doğru düzgün bir çözüm yöntemi bulamadım yardım edebilir misiniz?

Ben işlemci değiştirmek istemiyorum nasıl yaparım? Uyumsuz driverlarda Deep Freeze'in iki tane Driver'i ve usbfilt yapımcılı h643331.sys diye bir driver var. Nasıl sileceğim?

Arkadaşlar Windows 10 kullanıyorum bende de sürekli olarak HVCI enabled hatası veriyor oyundan atıyor. Ne yapayım Defender zaten yok PC'de disabled yaptım ne yapayım?

Sorunun çözümü şudur; biostan SVM (virtualization Technology) ayarini aktif edin. Ardından bilgisayar açıldığında arama yerine "çekirdek yalıtım" yazıp girin ve onu kapatın. Cihazı yeniden başlatın. İyi günler. İyi oyunlar ;)
hiç bir **** yaramadı kardeşim. Teşekkürler.

Konuyu canlandırmış oldum ama olsun yine de insanlara faydamız olsun.

Yaşadığım şey şuydu:
- Bana ait iki tane hesap vardı ve birinde oturum açık kalmıştı. Asıl skin olan hesabıma girmek istedim ve oturumu kapatıp hesaba giriş yaptım.

- Valorant loading ekranına attı ve tam dolmadan HVCI Enabled yazan bir uyarı çıktı. İlkten şaşırdım, ne alaka vs. dedim ve anakart ayarlarımı, bios ayarlarımı kontrol ettim tek tek. Tüm ayarlar UEFI mod olsun TPM 2.0 olsun hepsi açıktı.

Fakat ne yapsam açılmıyordu. Vanguard'ı sildim, geri yükleyip yeniden başlattım falan filan. Klasik şeyler... İnternette araştırdım, bazı yabancı forumlarda anakart banı olabileceği yazıyordu ve gece boyunca korkuyla ne yapacağımı bilemedim. Aklıma bir fikir geldi ve aklıma geleni yaptım.

Riot desteğe, bu sorunu yaşadığımı ve asla hile yapan bir oyuncu olmadığımı söyledim. (Daha önce haksız bir ban yemiştim Lol'den ve yıllarca banlı kalmıştı hem de sınırsızdı. Hile açılmadığı tespit edilince, yıllar geçse de hesabın banını kaldırmışlardı. Onu da birkaç yıl sonra fark etmiştim. Bu da bende travma bıraktı haliyle.) Neyse riot repair tool indirdim ve oluşturulan zipleri göndererek sorunu belirttim.

Sorunun aslında banla alakası olmadığını, tamamen sistemde kapalı olan Bellek Bütünlüğü ayarından kaynaklandığını ve aktif edip sistemi yeniden başlatmam gerektiğini söylediler. Yani vanguard hesabımı şüpheli görmüş ve bu ayar kapalı olduğu için bu uyarı çıkıyormuş.

Ben de tamam dedim ve oturdum düşündüm, windows 11 performance edition kullanıyorum ve bende windows defender yoktu, yeniden kur et cart curt... O kadar uğraştıracaktı ki. Ama sevindim yani en azından anakart banı yememiştim. Her neyse, bunu da çözdüm.

Gittim abi Chat GPT'ye dedim böyle böyle, windows 11 performance edition kullanıyorum ve windows defender yok. Bellek Bütünlüğünü terminal komutu ile nasıl açarım?

TAK! Hemen yazıverdi birkaç komut. Kopyala yapıştır, sistemi yeniden başlat veeee... Artık hesabıma erişebiliyorum. Şu an içim aşırı rahat.

Merak eden ve benim gibi windows 11 performance edition kullanırken windows defenderi olmayanlar için komutu hemen şuraya bırakıyorum:

Windows Powershell'i yönetici olarak çalıştırıp şu komutları girin.

İlk gireceğiniz komut:

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceGuard\Scenarios\HypervisorEnforcedCodeIntegrity" /v Enabled /t REG_DWORD /d 1 /f

Yeniden başlatmak için:

shutdown /r /t 0

Ben bu şekilde çözdüm, tabi sizde sorun nedir, ne değildir bilemem. İyi forumlar.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-13 225620.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-13 225620.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 1

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı