Çözüldü Valorant HVCI ve Secure Boot hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

starwopy

Femtopat
Daha fazla  
Process Monitor Rapor Linki
https://www.oyunekseni.com/hatalar-ve-cozumleri/valorant-hvci-ve-secure-boot-hatasi-nedenleri-ve-cozumu/
RAM
16GB
Ekran kartı
4060
Anakart
A520M DS3H
İşlemci
r5 5500
Selam arkadaşlar, Valorant güncellemesinden sonra oyuna giriş yaptıktan yaklaşık 5 dakika içinde bu hatayı alıp oyundan atılıyorum.

UEFI aktif, BIOS'ta Secure Boot = enabled olarak ayarlıyorum, F10 ile kaydedip çıkıyorum ama yine de açılmıyor. Msinfo32 üzerinden baktığımda hâlâ “güvenli önyükleme durumu: Devre dışı” yazıyor.

HVCI hakkında da bilgim yok, nasıl açacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Dipnot: Bu hatayı aldığım gün “sisteminiz Windows 11'e yükseltmeye uygun” uyarısı geldi. Şimdilik geçmek istemiyorum, belki alakası olabilir diye belirteyim.

anakart: Gigabyte A520M DS3H.

1758289197779.png

Dosya Ekleri

• 1758289190525.png
    1758289190525.png
    8 KB · Görüntüleme: 0
Çözüm
BIOS'tan sanallaştırma ayarını açtınız mı? (Intel için Virtualization Technology veya VT-x, AMD için SVM mode olarak geçer.)
HVCI derken arama yerine "çekirdek yalıtım" yazıp bellek bütünlüğünü açmanızı istiyor. Windows 11 ile bir alakası yok.

Secure Boot'un açılması için BIOS'a girip Secure Boot ayarlarında "Restore Factory Keys" gibi bir ayar olması gerekiyor, onu seçip bilgisayarı yeniden başlatın.

HVCI derken arama yerine "çekirdek yalıtım" yazıp bellek bütünlüğünü açmanızı istiyor. Windows 11 ile bir alakası yok.

Secure Boot'un açılması için BIOS'a girip Secure Boot ayarlarında "Restore Factory Keys" gibi bir ayar olması gerekiyor, onu seçip bilgisayarı yeniden başlatın.
Hocam HVCI nasıl açacağımı daha detaylı anlatır mısınız lütfen

Secure Boot için restore factory keys yapınca ayarlarım mı sıfırlanıcak ram mhz falan sıfırlanıyo mu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu adamın yaptıklarını uygularsam sorun olur mu doğru mudur yaptıkları

Hocam HVCI nasıl açacağımı daha detaylı anlatır mısınız lütfen?
Yeterince detaylı bir biçimde açıkladığımı düşünüyorum. Windows + S yapıp "çekirdek yalıtım" yazıp bellek bütünlüğünü açacaksınız.
Secure Boot için Restore Factory Keys yapınca ayarlarım mı sıfırlanacak, RAM MHz falan sıfırlanıyor mu?
Hayır, sıfırlanmıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adamın yaptıklarını uygularsam sorun olur mu, doğru mudur yaptıkları?

Doğrudur.

Yeterince detaylı bir biçimde açıkladığımı düşünüyorum. Windows + S yapıp "çekirdek yalıtım" yazıp bellek bütünlüğünü açacaksınız.

Hayır, sıfırlanmıyor.

Doğrudur.
Çekirdek yalıtımı yapmak için girdiğim yerde böyle diyo hocam
1758319423151.png

Hayır, sıfırlanmıyor.

Doğrudur.
restore factory keys yaptım customa alıp yes dediğimde pc yeniden başladı başka bir şeyi ellemedim baktıgımda güvenli önyükleme modu açık gözüküyor sıkıntı çıkmaz sanırsam. Şu çekirdek yalıtımına el atarsanız tamam olucak hocam
-- ( pc yeniden direkt başladı başka bir şey ellemedim devamındaki gibi upgrade falan yapmam gerekir mi ) --

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı