Valorant için Ryzen 5 1600 sistemi yükseltmek mantıklı mı?

B350'lere Ryzen 5000 desteği gelmişti, BIOS güncellemesi yapıp üzerine bir 5600 gömebilirsin.
Hocam BIOS güncelleme denedim ama bir türlü olmuyor. Flash'a atıyorum görmüyor, internet ile deniyorum BIOS güncel diyor.
Biraz zor bir soru oldu, halihazırda 5600 kullanıyorum ve işlemci gerçekten iyi ancak 12400F'in ileriye dönüklük bakımından bir tık daha fazla bir avantajı var ve ileride bu işlemci ile DDR5'e geçebilirsiniz. Bu size kalmış bir durum, ben şahsen Intel'i tercih ederdim.

Hocam destek listesinde göremedim ben.
12400F alırsam soğutucu da almam gerekecek değil mi? Ortalama fiyatı nedir acaba? Kasayı da Vatan'dan önerir misiniz acaba?

@egeoz316 burada 1.2.0.6 için güncelleme bildirilmiş B350'de ise 1.2.0.7 var.

12400F alırsam soğutucu da almam gerekecek değil mi? Ortalama fiyatı nedir acaba? Kasayı da Vatan'dan önerir misiniz acaba?
Stok soğutucusu çok iyi değil, ucuz kule tipi bir soğutucu yeterli olacaktır. Vatan bilgisayarda donanımlar çok kazık fiyatlara satılıyor, orada bütçenize uygun iyi bir kasa bulunamayabilir.
@egeoz316 burada 1.2.0.6 için güncelleme bildirilmiş B350'de ise 1.2.0.7 var.

Eğer öyle ise anakart masrafından kurtulmuş olur, kasaya daha çok bütçe ayrılabilir.

Stok soğutucusu çok iyi değil, ucuz kule tipi bir soğutucu yeterli olacaktır. Vatan bilgisayarda donanımlar çok kazık fiyatlara satılıyor, orada bütçenize uygun iyi bir kasa bulunamayabilir.

Eğer öyle ise anakart masrafından kurtulmuş olur, kasaya daha çok bütçe ayrılabilir.
Kasayı internetten alsam? İşlemci ve anakart fiyatı hemen hemen aynı Vatan'da. Soğutucu fiyatları ne peki Vatan'da?

BIOS güncelleme yok yazıyor ama? Asus'un sitesine girdiğim zaman gözüküyor.

Kasayı internetten alsam? İşlemci ve anakart fiyatı hemen hemen aynı Vatan'da. Soğutucu fiyatları ne peki Vatan'da?
İnternette almanıza bir sıkıntı çıkmaz, soğutucuyu'da internetten almak daha mantıklı, hiç soğutuculara bakmadım fakat Vatan'ın ucuza satacağını düşünmüyorum.

@Yerli padawan ASUS B350'de 58003DX bile çalışmışken ben sanmıyorum bir sorun olsun BIOS'u güncellersen denemeye değer.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Yerli padawan ASUS B350'de 58003DX bile çalışmışken ben sanmıyorum bir sorun olsun BIOS'u güncellersen denemeye değer.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benim mouse, fare, flash takılma sorunu var anakarttan olabilir mi? BIOS güncelleyip yazayım öyle devam edelim?

İnternette almanıza bir sıkıntı çıkmaz, soğutucuyu'da internetten almak daha mantıklı, hiç soğutuculara bakmadım fakat Vatan'ın ucuza satacağını düşünmüyorum.
Hepsiburada'ya bakayım o halde. Kredi ile alacağım için. 12 taksit yapıyor, Vatanbilgisayar'dan istememin nedeni de alışveriş kredisiydi.

Hocam BIOS güncelleyemiyorum. BIOS son sürümü zaten kurulu hatası alıyorum.

Hocam peki bu bilgisayarı yenilemek beni ne kadar idare eder yani 1060 6GB iyi bir kart değil. Para çöpe gider diye korkuyorum aslında. Direkt hazır sistem mi alsam 25k.

Son düzenleme:
@Yerli padawan sistemin kalanı fena değil. Hazır sistemler her zaman ekonomik olmuyor. İşlemci + ekran kartı satın alıp sonra kalan bütçene göre düzenleyebilirsin.
Sadece anakart, işlemci, kasa ve SSD alsam? 7.5k yeterli gelir sanırım. 1060'tan şüphelerim var sadece bu yatırıma değer mi diye?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı