Valorant için Sinerji zeit alınır mı?

Çok teşekkür ederim hocam. Ama sanırım benim 4070 Super gibi bir şeye ihtiyacım yok. 5600 ve 3060 benim en düşük ayarlarda 300 FPS almama yeterli olur değil mi? 240 Hz bir monitör alacağım o yüzden ileride de düşmek istemiyorum o FPS'in altına. Ve son olarak AMD işlemcileri soğutması zor diyorlar, stok fanı yerine sıvı soğutucu öneriyorlar. Bu konuda görüşleriniz nedir?

5600 işlemciyi hem 6600XT yani 3060 rakibi hem de 3080 ve 4070 Super'de kullandım. 3'ünde de 400 FPS çok rahat aldığım değerlerdi. Yani 240 FPS altına düşmezsiniz. Sıvı soğutucuya gerek yok. Kule tipi soğutucu yetiyor. ID-Cooling SE-214-XT ARGB İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Thermalright Assassin King 120 SE İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Antikalardan bahsediyorsanız. Evet haklılar. Ancak 5600'e kule tipi yeter.
Çok teşekkür ederim hocam.

5600 işlemciyi hem 6600XT yani 3060 rakibi hem de 3080 ve 4070 Super'de kullandım. 3'ünde de 400 FPS çok rahat aldığım değerlerdi. Yani 240 FPS altına düşmezsiniz. Sıvı soğutucuya gerek yok. Kule tipi soğutucu yetiyor. ID-Cooling SE-214-XT ARGB İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Thermalright Assassin King 120 SE İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Peki kutu ile birlikte gelen stok fanı yeterli olur mu? Yoksa tray işlemci alıp yanına kule tipi mi almalıyım?

Şaka gibi hocam dün gece bilgisayar 21.000 TL civarıydı. Şimdi fiyatı görünce şok geçirdim.

Bu sistemi öneririm.
İşlemciyi 5600 yap.
Anakartı MSI B450M Pro Max yap.
SSD'yı Adata Legend 1TB yap. Hepsi 22.4K tutacak. En uygunu bu.

Çok teşekkür ederim hocam.

Peki kutu ile birlikte gelen stok fanı yeterli olur mu? Yoksa tray işlemci alıp yanına kule tipi mi almalıyım?

Kule tipi alınması gerekiyor. Yoksa 80 dereceleri rahatça görür. Undervolt yapmanız gerekir. Bütçenizi çok zorluyorsa. İdarelik stok fan ile kullanmak için Curve Optimizer indirmeniz gerek. AMD'nin kendi programı. Oradan optimize settings seçtiğiniz zaman bir test yapıyor 40 dakika falan. Oradaki çıkan sayıları BIOS'tan girerseniz FPS kaybı olmadan 7 derece falan düşüyor. BIOS'tan kaydetmezseniz uygulanmıyor. İsterseniz elle 1050 voltaj 4200MHz girebilirsiniz. FPS kaybı olmadan sıcaklık yine düşmüş olur. Söylemeyi unutmuşum a serisi anakartlarda undervolt yapılamıyor diye biliyorum. Kule tipi almaya çalış havalar ısınmaya başladı.

Son düzenleme:
Kule tipi alınması gerekiyor. Yoksa 80 dereceleri rahatça görür. Undervolt yapmanız gerekir. Bütçenizi çok zorluyorsa. İdarelik stok fan ile kullanmak için Curve Optimizer indirmeniz gerek. AMD'nin kendi programı. Oradan optimize settings seçtiğiniz zaman bir test yapıyor 40 dakika falan. Oradaki çıkan sayıları BIOS'tan girerseniz FPS kaybı olmadan 7 derece falan düşüyor. BIOS'tan kaydetmezseniz uygulanmıyor. İsterseniz elle 1050 voltaj 4200MHz girebilirsiniz. FPS kaybı olmadan sıcaklık yine düşmüş olur. Söylemeyi unutmuşum a serisi anakartlarda undervolt yapılamıyor diye biliyorum. Kule tipi almaya çalış havalar ısınmaya başladı.
Kule tipi alayım hocam ben en iyisi bunları yapabileceğimi sanmıyorum :D

Bu sistemi öneririm.
İşlemciyi 5600 yap.

Bu sistemi öneririm.
İşlemciyi 5600 yap.
Hocam fiyat olarak efsane duruyor attığınız ürün. Ama sizce bu firma güvenilir mi? İşlemcide tray geliyormuş zaten kule tipi ile 23.500 oluyor ama ona rağmen yine iyi bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı