Valorant küfür davası açılır mı?

Kardeşim anonim bir nick kullansan bile zaten elbet bulunursun anonim nick kullandın diye işin içinden normal şartlarda sıyrılma şansın yok. Çocuk işin peşine düştü diyelim 18'inden küçüksen olay ailenin üstüne kalır onlar uğraşır eğer 18'inden büyüksen öyle hapis cezası vs olmaz en fazla para cezası alırsın. Üstte ki arkadaşın dediği gibi Riot Games'in Türkiye'de ofisleri var olay bu tarz noktalara giderse başın ağrıyabilir.

Kardeşim anonim bir nick kullansan bile zaten elbet bulunursun anonim nick kullandın diye işin içinden normal şartlarda sıyrılma şansın yok. Çocuk işin peşine düştü diyelim 18'inden küçüksen olay ailenin üstüne kalır onlar uğraşır eğer 18'inden büyüksen öyle hapis cezası vs olmaz en fazla para cezası alırsın. Üstte ki arkadaşın dediği gibi Riot Games'in Türkiye'de ofisleri var olay bu tarz noktalara giderse başın ağrıyabilir.
Ah bi anlasa sorun kalmayacakta anlamıyor :D

Bir de birkaç mesaj da şöyle denmiş, işte bana küfür eden bilmem ne nickli birisi ismi soyismi olmadan nasıl bulacaklar. Bazı Twitch yayıncılarına bir mesaj da bahsedildiği gibi çift VPN şeklinde öyle bir sistem kuruyorlar ki yayınlarını sabote ediyorlar internet erişimlerini mahvediyorlar ve iş mahkemede bitiyor. Olay siber suçlar gibi çok ciddi yerlere giderse bulamayacakları kişi yok emin olun bu olay artık çok gelişti ve yavaş yavaş önem görmeye de başlıyor.

Bir de birkaç mesaj da şöyle denmiş, işte bana küfür eden bilmem ne nickli birisi ismi soyismi olmadan nasıl bulacaklar. Bazı Twitch yayıncılarına bir mesaj da bahsedildiği gibi çift VPN şeklinde öyle bir sistem kuruyorlar ki yayınlarını sabote ediyorlar internet erişimlerini mahvediyorlar ve iş mahkemede bitiyor. Olay siber suçlar gibi çok ciddi yerlere giderse bulamayacakları kişi yok emin olun bu olay artık çok gelişti ve yavaş yavaş önem görmeye de başlıyor.

Sen sanırım internette birilerinden küfür yemişsin ve ağırına gitmiş.

Benim üst sayfalarda yazdığım gibi, sıradan insanlar için eğer VPN kullanıldıysa, kimse bulmaya uğraşmaz. Savcı alır dosyanı sümen altı eder. Fail bulunamazsa, mahkemeye başvurup, tazminat davası da açamazsın. Ha diyorsan ben Cumhurbaşkanıyım, Bakanım, Milletvekiliyim, AKP krallığının bir muhterem şahsiyetiyim o zaman devlet senin için uğraşabilir fakat başarılı olabilirler mi? Devleti bu konuda çok fazla güçlü görme. Herşey VPN firmasının insiyatifine kalmış. Adam IP adresi vermiyorum bile demez, isteğe cevap dahi vermeyebilirler. Adamlar zaten ülkeler tarafından engelleneceklerini bilerek o işlere giriyorlar.. Twitter'a sopa gösterilince tamam abi dedikleriyle karıştırma..

Ha küfredenin IP'sini bir şekilde savcılık eline geçirirse, o zaman tazminat davası açabilirsin belki fakat davayı kaybetme ihtimali, karşı tarafın avukatlık ücreti, mahkeme masrafları vs. ödeyebilirsin. Kazanacağının %100 garantisi zaten yok.

Senin dediğin gibi birisi küfretti hop o adam tutuklanacak, cezaevine girecek ya da paraları sana ödeyecek öyle bir dünya yok ne yazık ki.

Benim üst sayfalarda yazdığım gibi, sıradan insanlar için eğer VPN kullanıldıysa, kimse bulmaya uğraşmaz. Savcı alır dosyanı sümen altı eder. Fail bulunamazsa, Mahkeme'ye başvurup, tazminat davası da açamazsın.

Ha küfredenin IP'sini bir şekilde savcılık eline geçirirse, o zaman tazminat davası açabilirsin belki fakat davayı kaybetme ihtimali, karşı tarafın avukatlık ücreti, mahkeme masrafları vs. ödeyebilirsin. Kazanacağının %100 garantisi zaten yok.

Senin dediğin gibi birisi küfretti hop o adam tutuklanacak, cezaevine girecek ya da paraları sana ödeyecek öyle bir dünya yok ne yazık ki.

Bu nasıl bir konuşma tarzı ve üsluptur? Küfür yemişsin ve ağrına gitmiş demek ne alaka?
Eğer zaten kişi kafaya taktıysa zaten o ücretlerin hepsini de öder işin peşine de düşer oldu o zaman herkes herkese küfür etsin dava yemeyeceğiz diye rahat rahat gezelim ne ala dünya. Benim dediğim gibi birisi tutuklanacak vb şeyler olacak diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum? En fazla para cezası olur dedim, okuduğunu anlama problemin var sanırım en fazla para cezası öder dedim.

Son beş yıl içinde önemli gelişmeler oldu. Öyle ki tr ofisleri olmadığı halde bir çok platformda suça bulaşan bir çok kullanıcı ceza yedi. Bilgi vermeyen platformların olması sebebi ile siber suçlar bu işte uzmanlıklarını iyice artırdı. Eğer bir konuda imkan verilmiyorsa o konuda en iyisi olmak zorundasın. Türk emniyeti de en iyilerden olmaya çalışıyor. Sanalda olsa suç asla legal değildir. Mutlaka cezası olur. Bilinçli kullanıcı olmazsanız mahkeme celbi ile karşılaşmanız mümkündür.

Ek olarak size bir laf söyleyen olmadı, laf atan olmadı neyin laf söylemeleri bunlar anlaması güç.
Son beş yıl içinde önemli gelişmeler oldu. Öyle ki tr ofisleri olmadığı halde bir çok platformda suça bulaşan bir çok kullanıcı ceza yedi. Bilgi vermeyen platformların olması sebebi ile siber suçlar bu işte uzmanlıklarını iyice artırdı. Eğer bir konuda imkan verilmiyorsa o konuda en iyisi olmak zorundasın. Türk emniyeti de en iyilerden olmaya çalışıyor. Sanalda olsa suç asla legal değildir. Mutlaka cezası olur. Bilinçli kullanıcı olmazsanız mahkeme celbi ile karşılaşmanız mümkündür.
Anlatmak istediğim şeyde tam olarak buydu hocam elinize sağlık çok güzel açıklamışsınız.

Bu nasıl bir konuşma tarzı ve üsluptur? Küfür yemişsin ve ağrına gitmiş demek ne alaka?
Eğer zaten kişi kafaya taktıysa zaten o ücretlerin hepsini de öder işin peşine de düşer oldu o zaman herkes herkese küfür etsin dava yemeyeceğiz diye rahat rahat gezelim ne ala dünya. Benim dediğim gibi birisi tutuklanacak vb şeyler olacak diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum? En fazla para cezası olur dedim, okuduğunu anlama problemin var sanırım en fazla para cezası öder dedim.

Tamam sen çok anlayışlısın ve çok zekisin aynen söylediğin gibi hemen bulurlar bizi. Rahat rahat gezemeyiz uslu çocuk olmamız lazım. Tamam abi. 😀

Benim üst sayfalarda yazdığım gibi, sıradan insanlar için eğer VPN kullanıldıysa, kimse bulmaya uğraşmaz. Savcı alır dosyanı sümen altı eder. Fail bulunamazsa, mahkemeye başvurup, tazminat davası da açamazsın. Ha diyorsan ben Cumhurbaşkanı'yım, Bakanım, Milletvekiliyim, AKP krallığının bir muhterem şahsiyetiyim o zaman devlet senin için uğraşabilir fakat başarılı olabilirler mi? Devleti bu konuda çok fazla güçlü görme. Her şey VPN firmasının insiyatifine kalmış. Adam IP adresi vermiyorum bile demez, isteğe cevap dahi vermeyebilirler. Adamlar zaten ülkeler tarafından engelleneceklerini bilerek o işlere giriyorlar. Twitter'a sopa gösterilince tamam abi dedikleriyle karıştırma.

Partiler ülkeyi idare etmek dışında herhangi bir ekstra hakka sahip değildir. Anayasa gayet açıktır. Suç işleyen vekilde olsa ceza almalıdır. Ki alıyor da. Cahilce teorilerinizi kendinize saklayın. İşin içine devlet girer ve sizde takipçisi olursanız suçlu eninde sonunda cezalandırılır. VPN sizi bir noktaya kadar korur. Burada ki konu ise bambaşka arkadaş VPN kullanmamış sanırım. Ki zaten FPS oyunlarında kullanmak çok mantıklı değildir. Mevcuz altyapıda yani :) Diğer bir konu bir ülkede ofis açarsanız o ülkenin kanunlarına, mahkemelerine hesap vereceğinizi peşinen kabul etmiş olursunuz. Riot Games İstanbul sunucularını açarken bir de ofis açtı bunu hatırlayın. Mahkeme oyuncunun kullanıcı adını bile vermiş olsa Riot bilgilerini göndermek zorunda. Ha bu bir iki ayda gerçekleşmeyebilir. Fakat karşı taraf görüntü ses kaydı aldıysa ve dava açarsa mutlaka mahkeme görürlür. Suça karışmamış biri hakaretten dolayı en fazla para cezası alır. Karşısında ki kişi reşit değilse bu biraz durumu değiştirir. Çünkü dilimizde ki her küfür bel altı bu da çocuk tacizine girer. İyi bir avukat yoksa muhtemelen ceza alırsın

Tamam sen çok anlayışlısın ve çok zekisin aynen söylediğin gibi hemen bulurlar bizi. Rahat rahat gezemeyiz uslu çocuk olmamız lazım. Tamam abi. 😀
Sen bu algoritme ve fikirlerle devam et dostum, Herkes küfür eder sadece yeri ve zamanı vardır. Sen uslu çocuk olma ve küfür et orda burda bu konulardan da patlarsan ve başın yanarsa "uslu çocuk olmamız" lazım cümlesi aklına gelir zaten. Daha da senin gibi fikirlere sahip olan birine ne yazsak boş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı