Sen sanırım internette birilerinden küfür yemişsin ve ağırına gitmiş.
Benim üst sayfalarda yazdığım gibi, sıradan insanlar için eğer VPN kullanıldıysa, kimse bulmaya uğraşmaz. Savcı alır dosyanı sümen altı eder. Fail bulunamazsa, mahkemeye başvurup, tazminat davası da açamazsın. Ha diyorsan ben Cumhurbaşkanı'yım, Bakanım, Milletvekiliyim, AKP krallığının bir muhterem şahsiyetiyim o zaman devlet senin için uğraşabilir fakat başarılı olabilirler mi? Devleti bu konuda çok fazla güçlü görme. Her şey VPN firmasının insiyatifine kalmış. Adam IP adresi vermiyorum bile demez, isteğe cevap dahi vermeyebilirler. Adamlar zaten ülkeler tarafından engelleneceklerini bilerek o işlere giriyorlar. Twitter'a sopa gösterilince tamam abi dedikleriyle karıştırma.
Ha küfredenin IP'sini bir şekilde savcılık eline geçirirse, o zaman tazminat davası açabilirsin belki fakat davayı kaybetme ihtimali, karşı tarafın avukatlık ücreti, mahkeme masrafları vs. ödeyebilirsin. Kazanacağının %100 garantisi zaten yok.
Senin dediğin gibi birisi küfretti hop o adam tutuklanacak, cezaevine girecek ya da paraları sana ödeyecek öyle bir dünya yok ne yazık ki.