Valorant küfür davası açılır mı?

Bu konularda çok net bir bilgim yok ama bu nicki kullanan oyuncu şansıma hakaret etti diye şikayette bulunursa adliye zaten o şahsın kim oldugunu her türlü bulur kanıt olarak (ses kayıdı yasaktı o doğru aklımda çıkmış)ekran görüntüsü(video da olacaktır) verirse açabilir diye tahmin ediyorum en nihayetinde başka kanıt sunması mümkün değil. Tabii açılabiliyorsa bu söylediklerim geçerili olacaktır :D

Tamam ama adam diyor ki ettiği küfürde nick bulundurduğu için dava açamaz veya hiçbir şey belirtmeden edilen küfüre çünkü ona ettiğine dağir bir şey belirtmiyor nasıl olsa bu küfürlerden oyunda tonlarca ediyorlar ben bunu anladım.

Tamam ama adam diyor ki ettiği küfürde nick bulundurduğu için dava açamaz veya hiçbir şey belirtmeden edilen küfüre çünkü ona ettiğine dağir bir şey belirtmiyor nasıl olsa bu küfürlerden oyunda tonlarca ediyorlar ben bunu anladım.

Adliye o nickin sahibini ip den bulur oradan yana sorun yok, işin sorun kısmı kanıt; ekran görüntüsü yetecek mi?

Adliye o nickin sahibini IP'den bulur oradan yana sorun yok, işin sorun kısmı kanıt; ekran görüntüsü yetecek mi?

Ben kendi konuma göre şöyle deyim ben yoruya küfür ettim neon evime tebligat gonderecegini soyledi o küfürde de hiçbir isim nick yoktu ben davaya cikarsam ona etmedim diyeceğim sence diğer kişilerde bu durumda böyle demez mi?

E

Ben kendi konuma göre şöyle deyim ben yoruya küfür ettim neon evime tebligat gonderecegini soyledi o küfürde de hiçbir isim nick yoktu ben davaya cikarsam ona etmedim diyeceğim sence diğer kişilerde bu durumda böyle demez mi?

Evet olacağı o çünkü yeterli kanıt yok. Uzun lafın kısası çok çok meşaketli adam küfürlü ses atarsa o zaman anca bir işe yarar ki diğer arkadaş ses Kaydı kanıta girmiyor dedi hadı geçmiş olsun işin içinden çıkılamaz hale geliyor.

E

Evet olacağı o çünkü yeterli kanıt yok. Uzun lafın kısası çok çok meşaketli adam küfürlü ses atarsa o zaman anca bir işe yarar ki diğer arkadaş ses kaydı kanıta girmiyor dedi hadı geçmiş olsun işin içinden çıkılamaz hale geliyor.

Belki Riot Games'ten kayıtlar istenir ama onlarda sürekli saklamıyor başka bir forumda Yasuo Riot partneriymiş bir aralar yayınında IP paylaşmıyor falan demiş ve ayrıca Riot Games şirketi burada olsa bile ana şirketen cevap bekler oda los angleste.
Sadece isimden bulmak imkansıza yakın, ki zaten sadece ismine bakmazlar, oyun şirketlerinde IP'in, e-posta adresin, internet adresin vs illaki ekstra bilgin vardır şirketlerin mahkemeye verebileceği.

Destekten yeni bir mesaj geldi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220301-172248_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220301-172248_Samsung Internet.jpg
    55,6 KB · Görüntüleme: 158
Son düzenleme:
Belki Riot Games'ten kayıtlar istenir ama onlarda sürekli saklamıyor başka bir forumda Yasuo Riot partneriymiş bir aralar yayınında IP paylaşmıyor falan demiş ve ayrıca Riot Games şirketi burada olsa bile ana şirketen cevap bekler oda los angleste.

Destekten yeni bir mesaj geldi.

Yani dava açmaya başlayacağın anda yardımcı olamayız demiş ama dava açarsan ve haklı çıkarsan bal gibi de yardımcı olurlar, öyle internette bir oyunda bir hesap aç ve kimse beni bulamasın gibi olaylar yok dünyamızda. Ki sırf küfür için bile dava açılabilir demiş bu arada, herkes ayağını denk alsın oyunlarda küfür etme konusunda da, yani küfür etmeyin.

Çünkü ülkemizde hakaret davası diye bir şey mevcut, bence hakaret davası gibi şeyler olmamalıydı ama neyse, elimizde olan şey bu şimdilik.

Sırf bir insan küfür edecek kadar kaba oluyor diye davalık olmamalı bence, en fazla bu onun ayıbı denilip geçilmeli, ki bir gün içerisinde kim bilir ne kadar insan birbirine hakaret ediyordur, sırf hakaret için açılan davalarda mahkemeyi daha önemli davalardan geri tutabilir.

Ve bu konuyu da böyle sürekli uzatmaya gerek yok, dava yemiş olsaydın çoktan evine gelirlerdi, bu kadar zaman geçmezdi, demek ki dava açılmamış ki evine gelen bir polis vs yok.

Son düzenleme:
Aslına bakarsanız gerçekten verebilir fakat dava açacağım vb. şeyler diyenlerin %1'i falan anca gerçekten dava açıyor. Göz korkutma amaçlı yani. Ki başarılı da olmuş. 😆
Not: Küfür çoğu kişinin sandığı kadar basit bir şey değildir. Edecekseniz uygun ortamda etmesini bilin.

Küfür eden aşırı toxic oyuncu mu oluyor anlamadım. Adama spam atıp sinirlenmiş, küfür edince günah keçisi mi oldu. Beyaz sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşmayın.

Bunun toxiclikle değil hem kendisine eğer o yoksa bile başka tarafa saygıyla alakası var. Kimse kimsenin küfrünü işitmek zorunda değil. Bana sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşma demişsiniz, ben oyunlarda mikrofon bile kullanmıyorum; bilip bilmeden yorum yapmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı