Valorant monitör ayarları nasıl olmalı?

Syberx

Picopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
Valorant için laptopu satıp hazır sistem bilgisayar aldım, monitör zaten vardı, öncesinde laptopu harici monitörle kullanıyordum.
Laptopta 150FPS civarı alırken masaüstünde 550-700 FPS arası değişiyor.
Bu kadar FPS artışına rağmen nasılsa oyun içinde bazen daha düşmanı göremeden kafadan vuruluyorum, bire bir de bariz şekilde dezavantajlıyım, mermi gitmiyor gibi, ya da mermi düşmanı vuruyor ama işlemiyor.
NVIDIA Reflex açık, ping 8 civarında sabit, klavye mouse kablolu, Bluetooth kulaklık kullanıyorum (gecikme yaratır mı?)
Aklıma monitörden başka bir etken gelmiyor. Monitör mateview GT, 165Hz, 4ms gecikmeli.
Sizce monitör ayarlarım nasıl olmalı? OverDrive nedir, kaç olmalı, Adaptive Sync açık mı olmalı?

Monitörle alakası olacağını sanmam. Piyasada GtG 1ms IPS zaten nadir çoğu 4ms GtG 1ms MPRT. Ping düşük olabilir fakat packet loss olabilir.

Aşağıdaki siteden kontrol edin. Jitter değeri düşük, average latency ise 0-50 arasında olmalı. Packet loss'unuz da %0 olmalı. Her şeye rağmen öncelikle ISP ile görüşülmeli. Özellikle Türk Telekom sizi CGNAT 'a almış olabilir. Test için IP'nizi sabitlettirebilirsiniz birkaç günlüğüne ücretsiz sabitlerler, sıkıntı düzelirse de ya CGNAT havuzundan çıkartılmayı talep eder ya da sabit IP 'e geçebilirsiniz ama ekstra ücreti olur.

Efendim test yaptım fakat pek anlamıyorum yorumlayabilir misiniz. En yakın Germany server seçtim.
Valorant oyun esnasında paket kaybı 0 görünüyor. Vodafone kullanıyorum CGNAT nedir tam anlayamadım.

Monitörde picture mode var; burada FPS RTS MOBA P3 gibi seçenekler var. Valorant için tabi ki FPS modunda kullanmam gerekiyor fakat bu modda oyun daha da kötüleşiyor sanki. Bir de P3 mode, Overdrive level 2 de daha iyi deneyimledim.
FPS: First Person Shooter oyunlarında monitör ayarı en iyi nasıl olmalı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    152,6 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Efendim test yaptım fakat pek anlamıyorum yorumlayabilir misiniz. En yakın Germany server seçtim.
Valorant oyun esnasında paket kaybı 0 görünüyor. Vodafone kullanıyorum CGNAT nedir tam anlayamadım.

Monitörde picture mode var; burada FPS RTS MOBA P3 gibi seçenekler var. Valorant için tabi ki FPS modunda kullanmam gerekiyor fakat bu modda oyun daha da kötüleşiyor sanki. Bir de P3 mode, Overdrive level 2 de daha iyi deneyimledim.
FPS: First Person Shooter oyunlarında monitör ayarı en iyi nasıl olmalı?

Test sonuçları iyi, bir sıkıntı yok görünüyor. CGNAT 'ı anlamanın bir yolu aşağıdaki gibi, ikinci yolu ise ISP ile görüşmek yani Vodafone ile.

Monitörü ise ben şahsen hiçbir ayar yapmıyorum overdrive dahil ama Overdrive özelliği kullanılabilir varsa MPRT 'de aktifleştirilebilir. Bunlar haricinde SYNC özellikleri açıksa bunları komple kapatın hem monitör, hem bilgisayarda. Bir de başka FPS oyunlarda da test edebilirsiniz aynı durumu yaşıyor musunuz diye örneğin CS2

Örneğin aşağıda X kişisinin modem arayüzünde gözüken dış IP adresi 10.xxx.xxx.114/32 (buradaki /32 subnet’i ifade ediyor) olsun.

CGNAT IP Adresi

Bir de WhatIsMyIPAddress üzerinde gözüken nasılmış bakalım.

IP Adresi

Gördüğünüz gibi modemdekinden farklı, hatta alakası bile yok. Buradan yola çıkarak bu kişi CGNAT’a dahil edilmiş diyebiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı