Valorant oynamak yetenek meselesi mi?

efeleow

Decapat
Katılım
3 Kasım 2021
Mesajlar
292
Çözümler
2
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Prodüktör
Valorantta çok iyi bir aimin olması için yetenekli mi olunması gerekiyor? arkadaşlar, bu benim bir süredir kafamı yoruyor hala merak ediyorum. Mesela ben oyuna başlayalı 8 ay oldu ama hala gümüşüm, bazen aimim gidiyor çok kötü oynuyorum ama düzelince yine güzel oynamaya başlıyorum. Platin arkadaşlarımın elosunda 17 felan vurmaya başlıyorum elim ısınınca ama hala gamesense'im, mouse çevirme hareketlerim yanlış. "Bazı oyuncular ne kadar çabalarsa çabalasın asla gelişemezler." gibi yorumlar görmüştüm bazı forum sitelerinde, bu doğru mu?
 
"Bazı oyuncular ne kadar çabalarsa çabalasın asla gelişemezler."

Saçmalık. Hataları anlar ve düzeltmeye başlarsanız gelişebilirsiniz tabii ki. 3 yıldır oynuyorum ve Valorant'ın pek yetenek gerektirdiğini düşünmüyorum. 5 yaşındaki çocuk bile 30 vurabiliyor. Başladığım ilk günlerden bayağı kolay gelmişti, FPS oyunlarıyla pek aram olmamasına rağmen.
 
Dostum Valorant sadece aim kasarak gelişebileceğin bir oyun değil. Skillerin nasıl çalıştığını bilmek, bir skilli nasıl en verilmli şekilde kullanırsın, nerde hangi skill atılırsa takıma daha fazla faydası olur vs. bunları bilmek gerekli. Kısaca oyunu teknik açıdan da bilmek gerekiyor. Aim çok önemli ama skiller Valorant'ta çok çok önemli.
 
Valorant'ta çok iyi bir aimin olması için yetenekli mi olunması gerekiyor? Arkadaşlar, bu benim bir süredir kafamı yoruyor hala merak ediyorum. Mesela ben oyuna başlayalı 8 ay oldu ama hala gümüşüm, bazen aimim gidiyor çok kötü oynuyorum ama düzelince yine güzel oynamaya başlıyorum. Platin arkadaşlarımın elosunda 17 falan vurmaya başlıyorum elim ısınınca ama hala Gamesense'im, mouse çevirme hareketlerim yanlış. "Bazı oyuncular ne kadar çabalarsa çabalasın asla gelişemezler." gibi yorumlar görmüştüm bazı forum sitelerinde, bu doğru mu?

Yanlış. Evet yetenek gelişmede bir faktör ama kimse fare çevirip adam vuramayacak kadar yeteneksiz değildir. Anca özel bir durumunun olması gerek ki bu da yetenekle bağdaştırılamaz.

Valorant, CS gibi oyunlarda gelişmenin temel formülü disiplinli ve doğru şekilde çalışmak. Kendim de yıllarca CS tarafında Silver'dım bir yaz Hellian'ın aim programını yarım yamalak uyguladım. Girdim günlük DM attım maç atmadan önce 1 saat kadar ısındım ve peek çalıştım. İşin sonunda çift keleşin kıyısında bıraktım ki dediğim gibi hellianın programını yarım yamalak takip ettim.
 
Herkes aynı öğrenemez, yani herkes bir şeyi aynı hızda uygulayamaz, mesela benim gümüş eloya çıkmam 1.5 yılımı aldı, biraz daha sabretmenizi ve gayret etmenizi öneririm.
 
Bu konuya çok kafa yormuş birisi olarak şöyle söyleyeyim, e-spor camiası hariç temel düzey bir aime sahip olduktan sonra (Crosshair placement) geri kalan her şey mental, ben dia 3 olup oyunu bıraktım ara sıra girip oynuyorum mentalim yüksek olduğu zaman geçen sezon immo olmuş kişilerin içinden geçiyorum ama mentalim düşük olduğu zaman karşımda bronz gibi CTRL basıp özürlü sprey atan adamları vuramıyorum çünkü mentalim düşük elim titriyor bir şeyler oluyor, aktif oynadığım dönem 50 saat Aim Lab kullandım asla düzenli kullanmadım ona rağmen ne zaman smurf denk gelse beni de smurf sanarlardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı