Çözüldü Valorant oynarken PC kendini yeniden başlatıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

laespade

Centipat
Daha fazla  
Selam, Valorant oynarken bir anda ekran siyah oldu ve PC kendini yeniden başlattı. 2. girişimde tekrar aynı hatayı aldım. Soruna bakınca PSU kaynaklı yazılmış ama çok da kalitesiz değil. (PSU'mun linki) Oyuna girmeden önce ekran kartına driver güncellemesi yapmıştım, bundan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim. Sonuçtan haberdar edersiniz.

Hocam sorun sadece Valorant'la alakalı değilmiş ayrıca PC reset atmıyormuş sadece ekran gidiyor yani görüntü yok ama kasa ve fanlar çalışıyor biraz baktım RAM'lerle alakalı olabilir yazmışlar kontrol ettim bir sıkıntı RAM'lerde yok bu neden kaynaklı olabilir tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın.

Bu tarz kapanmaların birçok sebebi olabilir. Siz sıcaklık sorununu giderin, sonra bir yerden başlarız. PSU, RAM, GPU, girişler gevşekse bile bu sorun yaşanabilir. Ama erteleyemeyeceğiniz şey sıcaklıklar.

Bu tarz kapanmaların birçok sebebi olabilir. Siz sıcaklık sorununu giderin, sonra bir yerden başlarız. PSU, RAM, GPU, girişler gevşekse bile bu sorun yaşanabilir. Ama erteleyemeyeceğiniz şey sıcaklıklar.

Hocam sıcaklıkları nasıl çözebilirimki yeni bir soğutucu alacak kadar durumum yok şu an maalesef BIOS'tan 2 3 ayar yaptım biraz araştırarak ama Max 5 derece falan fark ediyor.

Hocam sıcaklıkları nasıl çözebilirimki yeni bir soğutucu alacak kadar durumum yok şu an maalesef BIOS'tan 2 3 ayar yaptım biraz araştırarak ama Max 5 derece falan fark ediyor.

Hocam 3 sayfa oldu konu boşa konuşmuşum resmen. Ben size yeni bir soğutucu alın demiyorum. Soğutucunuz ya problemli ya da kurulumunda bir problem var diyorum. Sistemini bu şekilde kullanmak günün sonunda zarar verir. 97C işlemci sıcaklığı olmaz. Bunun mecvut soğutucunuz ile kabul edilebilir değeri en fazla 70c'dir. arada neredeyse 30c fark var.

Montajında ve pompa sağlı fan vs. gibi şeylerde de bir problem yok yaptığım testler sonucunda.

Montajında ve pompa sağlı fan vs. gibi şeylerde de bir problem yok yaptığım testler sonucunda.
O zaman işlemcinin 97c olmasını nasıl açıklayacağız? Tekrar test yapıp ekran görüntüsünü paylaşır mısın? HwInfo ya da HWMonitör kullanabilirsin.

O zaman işlemcinin 97C olmasını nasıl açıklayacağız? Tekrar test yapıp ekran görüntüsünü paylaşır mısın? HWiNFO'ya da HWMonitor kullanabilirsin.

Bende bilmiyorum hocam isterseniz nasıl arızalı ollduğunu anlacağımı söylerseniz tekrar bakabilirm.

Bende bilmiyorum hocam isterseniz nasıl arızalı ollduğunu anlacağımı söylerseniz tekrar bakabilirm.

BIOS'a girip fanlar kaç RPM, PUMP kaç RPM onlara bakabilirsin. Eğer onlar normal devirde ve yüksek çalışıyorsa ama testlerde sıcaklık artışı aynıysa montajda problem vardır. Sökülür düzgün macun sürülerek montajlanır test tekrarlanır. Eğer sıcaklıklarda değişiklik yoksa ve artış devam ediyorsa soğutucu arızalıdır.

Islemciniz overheat dusuyordur Valorant islemcinidakli bir oyun islemci sicakliginizi kontrol edin.

Hocam bu sıcaklıklara çevre etkisi dahil mi benim odam pek hava alan ve serin bir yer değil genelde sıcak oluyor ve İzmir de yaşıyorum.
Bu arada hocam fan hızını arttırınca sıcaklık değişmiyor aksine bazen daha çok artıyor 1000 RPM fan pek bu işlerden anlayan biri değilim kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…