Valorant Ping/Lag olmamasına rağmen oyun takılıyor

jitterclickyt

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, Valorant oynarken oyun içerisinde sürekli hareket ediyorum ve ateş ederken mermi eksilmiyor. Reload atarken bile animasyon iptali oluyor, mermi gitmemiş gibi oluyor. Oyun içerisinde herkes AFK diyor raporluyorlar. Riot'a ticket attım ama 2 gündür cevap alamadım, alt tarafa video da ekliyorum. Kafayı yemek üzereyim, bu sorunu yaşayan var mı daha önce?

Not: Herhangi bir Ping/Lag durumum yok. Uzun zamandır oyun oynuyorum ilk defa bu sorunla denk geldim 2 gündür devam ediyor.

- Paket kaybı da yok % 0'da.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. İnternet operatörünü değiştirmeme rağmen bir çözüm bulamadım.

Merhaba, Valorant oynarken oyun içerisinde sürekli hareket ediyorum ve ateş ederken mermi eksilmiyor. Reload atarken bile animasyon iptali oluyor, mermi gitmemiş gibi oluyor. Oyun içerisinde herkes AFK diyor raporluyorlar. Riot'a ticket attım ama 2 gündür cevap alamadım, alt tarafa video da ekliyorum. Kafayı yemek üzereyim, bu sorunu yaşayan var mı daha önce?

Not: Herhangi bir Ping/Lag durumum yok. Uzun zamandır oyun oynuyorum ilk defa bu sorunla denk geldim 2 gündür devam ediyor.

- Paket kaybı da yok % 0'da.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam 2 3 gündür aynısını yaşıyorum benim de sağ üstte ağ problemi diye uyarı veriyor ve o anlarda arkadaşlarım genelde pingimin gözükmediğini söylüyor fakat internetimde hiçbir sorun görünmemekte.
Hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz.

Hocam 2 3 gündür aynısını yaşıyorum benim de sağ üstte ağ problemi diye uyarı veriyor ve o anlarda arkadaşlarım genelde pingimin gözükmediğini söylüyor fakat internetimde hiçbir sorun görünmemekte.
Superonline kullanıyorum bugün orayıda aradım herhangi bir sorun görünmediği söylediler klasik olarak ağ iyileştirmesi yok modem resetleme vs yaptırdılar sorun hala devam ediyor. Riotada mail attım cevvap bekliyorum çözüm olursa burada paylaşıcam.

Selamlar dostum!

Göndermiş olduğun kayıt dosyalarını inceledim ve sorununa sebep olabilecek bir kaç durum fark ettim. Gel şimdi onları düzeltmeye çalışalım.

Öncelikle arka planda çalışan gereksiz ve bilgisayarı yoran hizmetleri kapatalım.
  • Windows tuşuna ve aynı anda R tuşuna basarak Çalıştır menüsünü aç,
  • Açılan Çalıştır penceresinde, "msconfig" yaz ve Tamam'a tıkla,
  • "Hizmetler" seçeneğine tıkla,
  • Burada bulunan "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretle, <--- Bu çok önemli; aksi halde bilgisayarını açamayabilirsin.
  • Listede bulunan tüm hizmetleri seçip "Tümünü devre dışı bırak" butonunu tıkla.
  • Daha sonra listeden vgc isimli hizmeti bul ve başındaki kutunun işaretli olduğundan emin ol, (bu hizmet kapatmamalıyız çünkü bu hizmet Riot Vanguard'ın kendisi oluyor. onu kapatırsak oyuna giremeyiz.)
  • "Uygula"ya ve daha sonra "Tamam"a tıkla,
  • Bilgisayarını yeniden başlat,
  • Bu arada hizmetler içerisinden kapatmak istemediğin bir hizmet varsa açmış olduğun Hizmetler penceresinden o hizmeti tekrar açabilirsin**. ^^

Sonrasında
  • Windows + R yap. Karşına çıkan ekrana %localappdata% yaz ve enter tuşuna bas. Orada bulunan Valorant, Riot Games ve eğer varsa Shooter Game klasörlerini silelim.
  • C:\Riot Games klasörünün içerisinde bulunan Riot Client dosyasını da silelim. Sonrasında da buradaki linkten oyunun kurulum dosyasını yeniden indirip oyunun üstüne tekrardan kur lütfen

Son olarak IPv6'yı kapatıp, DNS ayarlarımızı değiştirelim.
  • Windows tuşuna bas.
  • "Denetim Masası" yaz.
  • "Ağ ve İnternet"i seç.
  • “ Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne” tıkla
  • Gelen ekranda sol tarafta bulunan; "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" seçeneğini seç.
  • Mevcut internet bağlantının üzerine sağ tıklayalım ve Özellikler diyelim.
  • Burada bulunan İnternet Protokolü Sürüm 6 (TCP/IPv6) yanındaki kutucuktan tikini kaldıralım.
  • Aktif olarak kullandığın bağlantıların burada olacaktır. Kullandığın bağlantıya çift tıklayıp gelen pencerede "Özellikler" seçeneğini seç.
  • İnternet Protokolü sürüm 4'ü seçip tekrar "Özellikler" seçeneğini seç.
  • Gelen ekranda "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seç.
  • DNS olarak; 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 kullan.

Hayır atmadım. Yetlililer yakında düzeltir diye umuyorum.
Yukarıda çözümü ekledim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı