Valorant rank sistemi farklı mı işliyor?

Eymen49577

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar çok anlamıyorum, direkt oynuyorum. Demir 3 83 kp'ydim, kazandım, 17 kp aldım lakin bronz 10kp oldum. Meraktan dolayı konuyu acıyorum.

Oyunda MMR dediğimiz bir sistem var. Normal oyunlarda oynayışınıza göre belli bir puanınız oluyor ve bu puana göre rank atlıyorsunuz. Diyelim ki altınsınız fakat MMR puanınız bronz rütbesine eşit. Oyun size durmadan kaybedeceğiniz maçlar veriyor ki bronz rütbesine düşebilesiniz. Sizin de MMR puanınız bronzmuş oyun o yüzden sizi direkt olarak bronza atmış. Yanlış bilmiyorsam böyle.

Yani siz 20 maçda girseniz eğer ki MMR puanınız yetmiyor sa rank atlayamazsınız. Valorant algoritması böyle çalışıyor. Eğer düzenli olarak sürekli iyi KDA iyi game sens çıkarırsanız MMR seviyeniz yükselir ve oyun sürekli olarak kazancağınız maçlar verir.

Bronz kaç 10kp?

Emin misiniz? Hiç böyle bir şey duymadım ve karşılaşmadım. Dikkat etmemişte olabilirim.

Rank atladığınızda sizi hiç sıfır Kp'den başlatmaz her zaman 10Kp'den başlatır. Ama bronz 2 99kp iseniz ve 42 kp alırsanız bronz 3 41kp olursunuz. (rank temsilidir)

Bronz kaç 10kp?

Emin misiniz? Hiç böyle bir şey duymadım ve karşılaşmadım. Dikkat etmemişte olabilirim.

Rank upta 10kp ekler. Ama mesela 99kp'desin 22 kp aldin onda eklemez. 21kp olarak sonraki ranktan devam edersin. Ancak 88kp'sin ve 12kp aldin. Hem rank atlarsin hem +10kp ile baslarsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rank upta 10kp ekler. Ama mesela 99kp'desin 22 kp aldin onda eklemez. 21kp olarak sonraki ranktan devam edersin. Ancak 88kp'sin ve 12kp aldin. Hem rank atlarsin hem +10kp ile baslarsin.

O kadar oynadım şunu yeni öğrendim.

Oyunun saçmasapan sistemlerinden birine denk gelmişsiniz.

Şöyle ki, siz rank atladığınız zaman eğer bir sonraki ranka 10 LP'nin altında başlarsanız fazladan LP vererek rankınızı 10 LP'ye tamamlıyor. Örneğin Gold 3 85 LP iken maç kazanıp +20 alırsanız Plat 1 5 LP ile başlatmak yerine fazladan 5 LP daha verip 10 LP'den başlatıyor.

Bunun dışında rank düşerken de siz sahip olduğunuz LP'den daha fazla LP kaybetmiş gözükseniz de rank düşmemeniz için kaybettiğiniz LP'yi azaltıyor. Örneğin Gold 3 20 LP iken maç kaybedip -30 yediğiniz zaman -30 yerine -20 yiyorsunuz, böylece Gold 2 90 LP'ye değil de Gold 3 0 LP'ye düşüyorsunuz. Kısaca oyun rank düşmeden önce size bir şans daha veriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı