Valorant RTX 3060 sistem 150 FPS alıyor

Hocam anlıyorum ama 3060 ekran kartlı yeni bir laptop, benim 7 yıllık laptoptan daha düşük FPS alıyor. Bir sorun olmalı.

Ben optimizasyon sorunununu bu arkadaşa değil GTX 1660'lı arkadaşa dedim.

Hocam anlıyorum ama 3060 ekran kartlı yeni bir laptop, benim 7 yıllık laptoptan daha düşük FPS alıyor. Bir sorun olmalı.

Ben çözüm olarak driverları güncelle demiştim.

Onun sorunu da yüksek ihtimal ısınma kaynaklı. Optimizasyon sorunu olsa direkt düşük FPS alır. FPS dalgalanmaları yüksek ihtimal ısınmadan kaynaklı.

He dalgalanma probleminden haklısınız hocam.

Lenovo Vantage'den performans kipinde mi?

3060 modellerinde yok.
Evet performans kipinde.

1 - Şarjda olduğundan emin olun.
2 - Piliniz yetersiz kalmış olabilir (Sorun pilde değil adaptörde bu adaptör bu laptoblar için yeterli değil,oyuındayken şarj azalıyor.)
Şarjda. Aslında witcher 3 gibi oyunlar oynarken şarjımın azaldığı oluyor ama Valorant'ta rastlamadım

Driver güncelleyin demekten bıktım.
Driverlarım güncel diye biliyorum ama merak ettiğim bir şey var. Ben işlemci için driver indirmeli miyim? Sadece NVIDIA denetim masası var.

Evet performans kipinde.

Şarjda. Aslında Witcher 3 gibi oyunlar oynarken şarjımın azaldığı oluyor ama Valorant'ta rastlamadım.

Sürücülerim güncel diye biliyorum ama merak ettiğim bir şey var. Ben işlemci için driver indirmeli miyim? Sadece NVIDIA Denetim Masası var.

Güncel chipset sürümünü yükle yeter.

Driver güncelleyin, denetim masasında güç ayarlarından yüksek performansa alın, şarjda olmasına dikkat edin, NVIDIA Denetim Masası'ndan performans ayarları yapın.

Alakası yok, GTX 960M 4GB ve İ7 6700HQ ile 200 küsür FPS alıyorum, orta ayarlarda. Laptop kullanıyorum, soğutucu falan yok. 2016'da aldım, 3 kere anca temizlendi.
Performans ayarlarını yaptım. Driverların güncelliği için ise Lenovo'nun System Update diye uygulaması var orda her şey güncel. Onun dışında driverların güncelliğini nerden kontrol edebilirim.

Sıcaklık değerleri nasıl?
Şu an müsait değilim, bakınca yazayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı