Valorant Secure Boot hatası veriyor

Rulingx

Decapat
Daha fazla  
Ustalar yeni PC aldım Secure Boot hatası veriyor. Araştırdım BIOS'tan açmak gerekiyormuş. Girdim şu an hallolmuş mu? Ama girdiğim gibi enabled yazıyordu zaten. Anlamadım.

Dosya Ekleri

• 20241215_204816.jpg
    20241215_204816.jpg
    230,6 KB · Görüntüleme: 67
Ustalar yeni PC aldım Secure Boot hatası veriyor. Araştırdım BIOS'tan açmak gerekiyormuş. Girdim şu an hallolmuş mu? Ama girdiğim gibi enabled yazıyordu zaten. Anlamadım.

Windows arama çubuğuna msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

BIOS'tan Secure Boot aç.
Eğer bilmiyorsan;
  • başlatı açın ve arama kısmına.
  • tpm.msc yazın ve enterlayın.
Karşınıza gelen seçenekte TPM modülü bulunamadı şeklinde bir ibare varsa TPM modülü bilgisayarınızda yok demektir. Ancak karşınıza gelen bölümde TPM modülü mevcut şeklinde ibare varsa ve TPM modülü sürümü yazıyorsa bilgisayarınızda TPM mevcut demektir.

Bu kısmı hallettikten sonra bilgisayarımızda Secure Boot açık mı değil mi onu kontrol edeceğiz. Bunun için;

• başlatı açıyoruz.
  • Arama kısmına msinfo yazıyoruz ve enterlıyoruz.
  • güvenli ön yükleme yazan kısmın karşılığında açık yazıyorsa Secure Boot'umuz açık kapalı yazıyorsa Secure Boot'umuz kapalı demektir.
Valorant secure boot hatası

Daha sonra bilgisayarımızı yeniden başlatarak F2 veya delete tuşu ile BIOS menüsüne giriyoruz.

• Boot sekmesine geliyoruz.
  • Buradan CSM seçili ile UEFI olarak değiştiriyoruz.
  • Daha sonra Secure Boot disable kısmını enable yapıyoruz ve F10 enter yapıp ayarları kaydediyoruz.
İşletim sisteminiz açılmadıysa bilgisayarınızı UEFI bir USB bellek hazırlayarak Windows 11 kurulumunuzu UEFI olarak tekrar yapın.

Tekrar girdimde hallolmamış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan yardım alabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan yardım alabilirsin.

Tamamdır sağ ol

BIOS'tan Secure Boot aç.
Eğer bilmiyorsan;
  • başlatı açın ve arama kısmına.
  • tpm.msc yazın ve enterlayın.
Karşınıza gelen seçenekte TPM modülü bulunamadı şeklinde bir ibare varsa TPM modülü bilgisayarınızda yok demektir. Ancak karşınıza gelen bölümde TPM modülü mevcut şeklinde ibare varsa ve TPM modülü sürümü yazıyorsa bilgisayarınızda TPM mevcut demektir.

Bu kısmı hallettikten sonra bilgisayarımızda Secure Boot açık mı değil mi onu kontrol edeceğiz. Bunun için;

• başlatı açıyoruz.
  • Arama kısmına msinfo yazıyoruz ve enterlıyoruz.
  • güvenli ön yükleme yazan kısmın karşılığında açık yazıyorsa Secure Boot'umuz açık kapalı yazıyorsa Secure Boot'umuz kapalı demektir.
Valorant secure boot hatası

Daha sonra bilgisayarımızı yeniden başlatarak F2 veya delete tuşu ile BIOS menüsüne giriyoruz.

• Boot sekmesine geliyoruz.
  • Buradan CSM seçili ile UEFI olarak değiştiriyoruz.
  • Daha sonra Secure Boot disable kısmını enable yapıyoruz ve F10 enter yapıp ayarları kaydediyoruz.
İşletim sisteminiz açılmadıysa bilgisayarınızı UEFI bir USB bellek hazırlayarak Windows 11 kurulumunuzu UEFI olarak tekrar yapın.

Aga böyle bir yer geldi Secure Boot yazmiyor

Windows arama çubuğuna msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

Sende bakar mısın bir

Dosya Ekleri

• 20241215_210636.jpg
    20241215_210636.jpg
    250,5 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı