Çözüldü Valorant ses robotik ve yavaş gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

niiiiiivya

Centipat
Daha fazla  
Valorant oynarken sesli sohbette takıma ses gönderdiğimde sesim robotik ve Slow-Motion gibi gidiyor. Discord ve diğer platformlarda mikrofonum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Valorant'taki geri döngü ses testinde de hiçbir sorun yok. Ancak oyun içinde takım arkadaşlarıma ses verirken bu problem ortaya çıkıyor.

Format attım, ağ ayarlarını sıfırladım, internet sağlayıcısıyla görüştüm, neredeyse her şeyi denedim. Süreç yaklaşık 1 haftadır devam ediyor ve bu yüzden sürekli araştırıyorum. İlginç olan şu bu sorunu yaşayan kişilerle görüştüğümde, çoğunun İstanbul - Pendik ve kartal bölgelerinde olduğunu fark ettim. Ne yapılması gerekiyor bilemiyorum artık, oyuna giremez oldum.

Çözüm
Buraya sığmadığı için detayları ve dökümentasyonu GitHub hesabımda paylaştım:

Repoyu yıldızlayarak beni destekleyebilirsiniz. :)

Eğer desteğe ihtiyacınız olursa GitHub linkindeki Discord adresinden ulaşım sağlayabilirsiniz, burada Discord linki paylaşılmıyor.
Merhaba dostlar!
Ben de aynı şeyden ötürü bu durumda çok fazla sıkıntı çekiyordum fakat sorunu yetkililere anlatmadan çözüldü ilginç bir şekilde :D
Ben temmuz ayının sonu gibi 2 haftalığına tatile gitmiştim. Geldiğimde interneti açtığımda (gitmeden öncesinde modemin fişini söküp gitmiştim.) Modemde yanan ışıklar sadece Power butonu ve WLAN ışıkları idi. WAN ve internet ışığı yanmıyordu. WAN arada bir yanıp internet geleceği zaman geri sönüyordu ve bu döngü halinde ilerliyordu. Daha sonra müşteri hizmetlerini aradım ve sağ olsun pazar günü olmasına rağmen hemen geldiler ve internetimi düzelttiler. Muhtemelen ISS kaynaklı bir sorundu ana merkezden bana sinyal gelmediğini düşünüyorum. Sonrasında baktığımda Speedtest yaptığımda internetime 100 Mbps ile sınırlandırıldığımı fark ettim. Belki internet saçmalamıştır diye düşünüp reset atmama rağmen sorun aynıydı. Yani internet vardı fakat bana gelmesi gereken hız 1000 olması gerekirken gelen hız 100' idi. Bunu modem arayüzünden de porttan maksimum 100 alabildiğim de yazıyordu. Sonrasında tekrardan yetkilileri aradım ve onlar da oradan hız testi yaptıklarında 100 olduğu gördüler ve tekrardan ertesi gün geldiler. Sinyal düzenlemesi yaptıklarını söylediler ve bayağı bir uğraştılar ve şu an internetimi sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Peki bunu size neden açıkladığıma gelecek olursak, pek sanmıyorum ama port değişimi sonrası veya sinyal kontrolu sonrasında bu ses sorunun çözüldüğünü düşünüyorum. Bu vakte kadar konuyu çözüme kavuşturan arkadaştan destek alarak onun önerdiği yöntemi kullandım ve son zamanlarda ms im 50 60 hatta zaman zaman 100'lere kadar çıktığı oldu. Onlara da danıştığımda en düşük paketin bana yetmeyeceğini söylemişlerdi. Yani daha yüksek bir pakete geçmem gerekiyordu. O da bana fazla gelmeye başlamıştı. Bu sorunun çözülmesi bana ilaç gibi geldi adeta. Şu an olması gerektiği gibi ve 5 ms ile gayet akıcı bir şekilde oynamaktayım. Darısı bu sorunu yaşayan ve çözüme ulaşamayan tüm oyun sever kardeşlerimin başına...
İyi sosyaller dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı