Çözüldü Valorant ses robotik ve yavaş gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

niiiiiivya

Centipat
Daha fazla  
Valorant oynarken sesli sohbette takıma ses gönderdiğimde sesim robotik ve Slow-Motion gibi gidiyor. Discord ve diğer platformlarda mikrofonum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Valorant'taki geri döngü ses testinde de hiçbir sorun yok. Ancak oyun içinde takım arkadaşlarıma ses verirken bu problem ortaya çıkıyor.

Format attım, ağ ayarlarını sıfırladım, internet sağlayıcısıyla görüştüm, neredeyse her şeyi denedim. Süreç yaklaşık 1 haftadır devam ediyor ve bu yüzden sürekli araştırıyorum. İlginç olan şu bu sorunu yaşayan kişilerle görüştüğümde, çoğunun İstanbul - Pendik ve kartal bölgelerinde olduğunu fark ettim. Ne yapılması gerekiyor bilemiyorum artık, oyuna giremez oldum.

Çözüm
Buraya sığmadığı için detayları ve dökümentasyonu GitHub hesabımda paylaştım:

Repoyu yıldızlayarak beni destekleyebilirsiniz. :)

Eğer desteğe ihtiyacınız olursa GitHub linkindeki Discord adresinden ulaşım sağlayabilirsiniz, burada Discord linki paylaşılmıyor.
Şu an aynı fiyatı ödeyip normalde 5ms alırken 45ms alıyorum, bunu birazdan satın alıp deneyeceğim yazarım buraya.
* Ben oyuna giremiyorum VPN ile urban ile de aynı sorunu yaşamıştım. Hesaba giriş yapamıyorum hata alıyorum. Özel bir ayarı falan var mıdır?

İlk yöntemde wireguard kullanarak erişim sağlamıştık. Meğerse mullvad ile de programı indirmeden, doğrudan wireguard ile bağlantı kurmak da mümkünmüş. Ben program üzerinden erişmeye çalıştığım için sorun yaşadım. Bu yeni yöntemle hem sunucuyla uğraşmaya gerek kalmadı hem de neredeyse hiç ping kaybı olmadan çok daha basit ve sağlam bir çözüm oldu benim için. Teşekkür ederim.

Çözülmemiş, sorun aynı.
oyuna vpnsiz giriş yapıp oyun içine girdikten sonra düzeliyor, sesli sohbete bağlantı sorunu olursa da seçim ekranında voice chatı ve mullvadı kapatıp voice chatı geri açıp mullvadı da açılınca bağlantı sağlanıyor biraz zahmetli ama tek seferlik

oyuna vpnsiz giriş yapıp oyun içine girdikten sonra düzeliyor, sesli sohbete bağlantı sorunu olursa da seçim ekranında voice chatı ve mullvadı kapatıp voice chatı geri açıp mullvadı da açılınca bağlantı sağlanıyor biraz zahmetli ama tek seferlik
Evet sonradan çözdüm, dediğiniz gibi oyun başladığında açıyorum, bittiğinde kapatıyorum. Ancak grup sesli sohbetinde biraz sıkıntı yaratabilir :D

Bir saat once Turk Telekom 1000Mbps paketine basvuru yaptim. Gun icerisinde kuruluma geleceklerini soylediler. Superonline'dan ise Turk Telekom kurulumu tamamlandiktan sonra musteri hizmetlerini arayip aboneligimi iptal ettirecegim. Superonline tarafindan cikacak olan cayma bedelini ve ayni lokasyonda Turk Telekom interneti ozelinde bir sorun var mi buradan paylasacagim.

Urban artık bende de çalışmıyor ama Mullvad'ı görünce incelemek istedim. Mullvad kullanıp ses açısından sorun yaşamıyorsunuz değil mi?
bundada artık benim sabit 25ping oldu yok mu yenisi :D

Bu arada sorunun çözülmesini bekleyenler varsa, az önce kendiliğinden sesin düzeldiğini fark ettik. Yakınımda oturan ve Superonline kullanan bir başka arkadaşım da sesin düzeldiğini doğruladı. Eğer bir çözüm denememiş olan arkadaşlar varsa, test ederek sizde de düzelip düzelmediğine bakabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı